Degvielas cena ar ciparu pirms komata autovadītājus nenobaida

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Cipars pirms komata degvielas cenā par litru. Vēl nesen tā bija psiholoģiskā barjera, pie kuras autovadītāji, apstājoties uzpildei, divreiz padomāja, vai un cik daudz degvielas liet bākā. Vienas nakts laikā benzīna un dīzeļdegvielas cenas benzīntankos mainījušās līdz nepazīšanai. Šoreiz gan tās nav latos, bet eiro un, atšķirībā no cenām latos, tās nav pārbiedējušas autovadītājus.

Latvijas Televīzijas aptaujātie autobraucēji uzticas pārēķinātajām cenām un, ieraugot tās, neplāno samazināt tēriņus par degvielu.

"Jābrauc tāpat un jādara darbi tāpat. Tas jau neko nemainīs,"saka autovadītājs Jānis.

Autovadītāja Dita: "Es domāju, ka pusotrs eiro būs tāds, kur jau visi atkal sāks domāt, cik tad īsti es leju, cik es maksāju. Pusotrs jau būtu, jā, tad arī es padomāšu."

"No vienas puses varētu būt  kaut kāds kritums no tā, ka ir jāpierod pie jaunās cenas. Tāpat varētu būt kritums, kas ir saistīts ar latu krājumiem, kuri vēl ir jāatprečo,"spriež  "Statioil Fuel & Retail Latvia" mārketinga directors Artūrs Eglītis.

Tikmēr autobraucēji un degvielas tirgus eksperti jau noteikuši jaunu degvielas cenu psiholoģiskās barjeras slieksni. Tas varētu būt pusotrs eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti