Decembra pirmajā pusē Latvijā pārtrauks grivnu maiņu pret eiro pēc Ukrainas Nacionālās bankas kursa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā no šā gada 9. decembra tiks pārtraukta Ukrainas grivnu (UAH) maiņa pret eiro (EUR) pēc oficiālā, Ukrainas Nacionālās bankas noteiktā kursa. Tas tiks darīts, ņemot vērā Ukrainas Nacionālās bankas priekšlikumu, informēja Latvijas Bankā.

Latvijas centrālajā bankā atzīmēja, ka grivnu apmaiņa pret eiro un citām vietējām valūtām jau pārtraukta vai drīzumā tiks pārtraukta arī citās Eiropas valstīs, kuras iesaistījās šajā iniciatīvā, palīdzot Ukrainas bēgļiem.

Ukrainas Nacionālā banka skaidrojusi, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka samazinājies pieprasījums pēc grivnas maiņas - daļa bēgļu to jau paveikusi, bet daļa atgriezusies mājās Ukrainā.

Arī pēc 9. decembra tiks turpināta grivnu maiņa pret eiro tajos Latvijas valūtas maiņas uzņēmumos, kuri to dara brīvprātīgi un pēc tirgus kursa.

Grivnu maiņa pret eiro pēc Ukrainas Nacionālās bankas noteiktā kursa Latvijā sākta 2022. gada septembra sākumā. Iniciatīvā iesaistījās "Industra Bank" un "Rietumu banka", piedāvājot mainīt grivnas pret eiro filiālēs Rīgā un četrās Latvijas pilsētās. Darījumiem netiek piemērota komisijas maksa.

"Industra Bank" un "Rietumu banka" apmainītās grivnas tiek tālāk pārdotas Latvijas Bankai, kas tās Ukrainas Nacionālajā bankā apmainīs pret eiro. Šajās operācijās tiek izmantots Ukrainas Nacionālās bankas noteiktais fiksētais maiņas kurss, tādējādi neviena no iesaistītajām pusēm negūst peļņu no šīm operācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti