Rīta Panorāma

Alternatīvi enerģijas avoti

Rīta Panorāma

Intervija ar Ojāru Skudru

Telefonintervija ar Mairu Dzelzkalēju

Dažviet piena cenas nokritušās zem pašizmaksas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas noteiktā importa embargo virknei lauksaimniecības un pārtikas produktu ietekmē Latvijas piena iepirkumu cenas ir sarukušas un dažviet tās kritušās pat zem ražošanas pašizmaksas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Lai gan pašlaik situācija vēl nav tāda, ka lauksaimniekiem būtu jāizmet savi produkti, tomēr cenas jau ir kritušās. It īpaši tas attiecas uz piena iepirkuma cenām, turklāt dažviet tās sarukušas pat zem ražošanas pašizmaksas, norādīja Dzelzkalēja.

Nedēļas laikā piena iepirkuma cena kritušās par 3-11 centiem par litru. Šis kritums ir ļoti būtisks, norāda „Zemnieku saeimas” pārstāve.

Arī dārzeņiem cenas ir diezgan zemas, un ne vienmēr pat atmaksājas to novākšana. „Zemnieku saeimas” pārstāve lēsa, ka zemo cenu dēļ dažās saimniecībās dārzeņi paliks uz lauka. Šī situācija gan visur nav saistīta ar Krievijas noteikto embargo, jo arī iepriekšējos gados ir bijis līdzīgi.

Dzelzkalēja arī uzsvēra, ka pašlaik būtu nepieciešams intensīvi reklamēt vietējos ražotājus, lai pircējs varētu atpazīt Latvijā ražotu produktu.

Kā ziņots, Krievija sankcijas ieviesa 7.augustā, kad noteica embrago pārtikas produktiem no Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Iepriekš šīs valstis bija noteikušas sankcijas pret daudzām amatpersonām un uzņēmējiem, kas Rietumus apsūdzēja kara musināšanā pret Ukrainu un kas ir tuvi Krievijas elitei vai arī atrodas tajā. Sankcijas bija vērstas arī pret Krievijas uzņēmumiem.

Krievijas sankcijas pārtikas importam visasāk šobrīd izjūt Latvijas piensaimnieki un autopārvadātāji.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti