Dažādos projektos Latvijā ieguldīti 80,5% no pieejamajiem ES fondiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dažādos projektos Latvijā ieguldīti 80,5% no šajā plānošanas periodā pieejamajiem Eiropas Savienības (ES) fondiem, liecina Finanšu ministrijas (FM) apkopotā informācija.

Šos ES fondu plānošanas periods ilgst no 2014.gada līdz 2020.gadam.

Līdz šā gada 1.augustam kopumā noslēgti ES fondu investīciju projektu līgumi par 3,5 miljardiem eiro, kas ir 80,5% no kopējās ES fondu "aploksnes" jeb 4,4 miljardiem eiro. Pēc FM sniegtās informācijas, par minēto summu tiek īstenoti 1800 investīciju projekti.

FM norādīja, ka līdz 18.augustam ir pabeigti 636 projekti ar kopējo ES fondu atbalstu 708,1 miljons eiro, no tiem šajā gadā pabeigti 262 projekti pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju, pārejas uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni, kā arī sociālās iekļaušanas un nabadzības apkarošanas jomās.

ES fondu finansētajā darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" kopējie maksājumi 373,7 miljonu eiro apmērā projektu īstenotājiem līdz šā gada 1.augustam par 106,2% pārsniedz prognozēto, tādējādi līdz augustam gada plāns ir izpildīts par 69,6%. Šogad šajā darbības programmā plānots izmaksāt 536,7 miljonus eiro. Finansiāli apjomīgākie maksājumi bijuši vides aizsardzības un reģionālās attīstības, transporta, kā arī izglītības jomā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti