Daugavpils tūrisma nozare cer uz Igauniju un Lietuvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Praktiski visi Daugavpils tūrisma objekti ir atsākuši darbu, tagad tiek gaidīti apmeklētāji. “Šī vasara nebūs vienkārša, bet mēs ceram uz iekšējo tūrismu un viesiem no Baltijas valstīm, nomanīsim dažus akcentus un uz priekšu, pie darba,” Rus.LSM.lv informēja pilsētas Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vadītāja Ilona Maksimčika. 

Viņa uzskata, ka aizvadītais gads bija veiksmīgs - 609 937 apmeklējumi, par 11% vairāk nekā 2018. gadā. No tiem 22% - ārvalstu tūristi.

“Pie mums ciemojušies viesi no 58 valstīm, Top10 izskatās šādi – Lietuva, Krievija, Polija, Lielbritānija, Vācija, Baltkrievija, Igaunija, Nīderlande, Zviedrija, Norvēģija,” stāstīja aģentūras vadītāja.

Apmeklētākie objekti bija Marka Rotko centrs, Latgales zoodārzs, Šmakovkas muzejs, Skrošu rūpnīca un nesen atvērtā galerija “Baltais zirgs”.

“Šis gads arī iesācies labi, janvārī un februārī apmeklētāju bija vairāk, nekā 2019. gada attiecīgajos mēnešos. Un tad pienāca marts…” sacīja Maksimčika. 

Pēc viņas teiktā, pašlaik pārveido reklāmas kampaņu. Iepriekš pilsēta aicināja uz lieliem pasākumiem, festivāliem, svētkiem, ballēm, bet tagad akcentu liek uz atsevišķiem objektiem un iespēju klusi atpūsties tālāk no trokšņa un steigas.

“Tagad gaidām žurnālistus no Lietuvas un Igaunijas, kuri raksta par tūrismu, viņi viedos video sižetus, mēs paši izsūtam preses relīzes. Daži no mūsu tūrisma objektiem izstrādājuši jaunus piedāvājumus. Piemēram, cietoksnī iepriekš galvenokārt piedāvāja kopīgas apskates ekskursijas, bet tagad ir piecas tematiskas ekskursijas par dažādiem laikmetiem. Kāds gribēs iepazīt cietoksni pirmās republikas laikā, kāds – padomju  periodā. Šmakovkas muzejs gatavo gastronomisko maršrutu Latgalē, izstrāde noslēgsies ar fotoizstādi rudenī. Domāju, nākotnē šis piedāvājums būs pieprasīts,” stāstīja aģentūras vadītāja.

Viņa arī dalījās ar novērojumiem, ka Daugavpils cietoksnī, Šmakovkas muzejā un citos tūrisma objektos manīti tūristi no Igaunijas, un viņu ir samērā daudz. Igaunija pēc tūristu skaita Daugavpilī parasti ierindojās 6.-7. vietā.  

Situācija var mainīties vasarā, kad varētu uzplaukt Baltijas tūrisms.  

Tāpēc Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra pašlaik ar Lietuvas Zarasu runā par iespēju jūlijā rīkot kopīgu akciju ar balvām, par ko centrs sola informēt vēlāk.

KONTEKSTS

Tūrisma nozari arī Latvijā būtiski ietekmējusi Covid-19 infekcijas izplatība, kuras ierobežošanai Latvijā 12. martā izsludināja ārkārtējo situāciju un tika noteikti aizliegumi, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un pasažieru pārvadājumiem. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, un mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi.

Koalīcijas partiju politiķi 18. maijā vienojās izveidot mehānismu tūrisma nozares atbalstam Covid-19 krīzes pārvarēšanai, un EM piedāvāja atbalstu darbības atsākšanai uzņēmējam par katru nodarbināto 30% apmērā no bruto darba algas izmitināšanas, sabiedriskās ēdināšanas, tūrisma operatoru, tūrisma objektu un pasākumu organizēšanas uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti