«Daugavpils siltumtīkli» atmaksās 1,1 miljonu eiro avansu katlu mājas izbūvei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" panākusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA), ka atmaksās katlu mājas izbūvei atvēlēto 1,1 miljonu eiro avansu. Šāda vienošanās panākta, lai mazinātu risku zaudēt kopējo 5,3 miljonu finansējumu lieljaudas katlumājas izbūvei Daugavpilī. Riska iemesls ir CFLA aizdomas par iespējamo interešu konfliktu Daugavpils katlumājas iekārtu iepirkumu procedūrā. Sarunas par šo lietu starp abām iesaistītajām pusēm vēl turpinās, un „Daugavpils siltumtīkli", kas īsteno 14 miljonus vērto būvi, cer, ka tomēr izdosies pierādīt konflikta neesamību.

«Daugavpils siltumtīkli» atmaksās 1,1 miljonu eiro avansu katlu mājas izbūvei
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

"Pagājušajā nedēļā diezgan aktīvi "Daugavpils siltumtīkli" sarakstījās ar CFLA. Tika pieņemta vienošanās, ka CFLA atļauj par izmantoto avansa daļu – 1 miljonu 400 tūkstoši eiro – pagaidām neatskaitīties, respektīvi arī neatgriezt, kamēr netiks pieņemts lēmums par interešu konflikta esamību vai neesamību iepirkumā," pastāstīja ''Daugavpils siltumtīklu" valdes locekle Oļesja Duškeviča.

Bet neizmantotā avansa daļa 1,1 miljona eiro apmērā šonedēļ tiks atskaitīta CFLA, norādīja Duškeviča. 

"Pagājušajā nedēļā saņēmām arī diezgan daudz papildu informācijas, kas varētu skart iespējamo interešu konfliktu gan no piegādātāju apvienības, gan no viņu piegādātājiem. Viss tika nosūtīts uz CFLA. Mums ir vienošanās, ka tālāk informācija tiks nodota Iepirkumu uzraudzības birojam, tad tas arī pieņems oficiālu atzinumu šajā lietā, vai ir interešu konflikts vai nav. Tad, balstoties uz šo atzinumu, CFLA varēs pieņemt lēmumu," skaidroja "Daugavpils siltumtīklu" valdes locekle Oļesja Duškeviča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti