Eiro fokusā

Pasaulē atkritumos nonāk arvien vairāk pārtikas

Eiro fokusā

Vai "Brexit" veicinās Latvijas iedzīvotāju remigrāciju?

Daugavpils pašvaldības grantu programmai pieteiktas 29 biznesa idejas

Daugavpils pašvaldības grantu programmai pieteiktas 29 biznesa idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sesto gadu grantu programmu "Impulss" savā pilsētā īsteno Daugavpils dome. Gadā šiem mērķiem atvēlēti gandrīz 60 000 eiro. Grantu programma ir atvērta tiem uzņēmumiem, kas darbojas ne vairāk par diviem gadiem, spēj piedāvāt inovatīvas biznesa idejas un radīt pilsētā jaunas darba vietas. Uzņēmums var pretendēt uz summu līdz 7 000 eiro, un šogad uz šādu atbalstu pieteikušies gandrīz 30 Daugavpils uzņēmēji. 

Līdz šim atbalstītas 57 idejas

Idejas, ko realizē jaunie uzņēmumi Daugavpilī programmā "Impulss", ir visdažādākās, pie programmai veltītā apskates stenda fotogrāfijās rāda Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

""Impulss" notiek jau sesto gadu, kopš 2014. gada. Pa šo laiku esam kopumā saņēmuši 154 pieteikumus, un 57 no tiem ir saņēmuši atbalstu savu ideju realizēšanai," saka Nadeždins.

Faktiski katrs trešais uzņēmums, kas pieteicies šai grantu programmai, kā stāsta Nadeždins, ir saņēmis domes atbalstu. Bet, lai to saņemtu, jāatbilst noteiktiem kritērijiem.

"Pieteikties var vai nu fiziska persona, kurai ir laba biznesa ideja un kura grib to realizēt, vai arī juridiska persona, kas nav vecāka par diviem gadiem uz pieteikuma pieņemšanas brīdi.

Vairāk tas domāts vai nu jauna mikrobiznesa uzsākšanai, jo 7 000 eiro nav tā nauda, par kuru varētu uzcelt veselu rūpnīcu, vai nu biznesa attīstībai, savas biznesa idejas paplašināšanai jaunam uzņēmumam," norāda pašvaldības pārstāvis.

Atbalsts lodēšanas stacijai

Uzņēmums "SMD Baltic”, kas specializējas elektronikas ražošanas jomā, bija viens no deviņiem, kas pērn startēja un saņēma grantu programmā "Impulss", stāsta uzņēmuma pārstāve Svetlana Baltiņa.

"Mēs varējām piedalīties šajā programmā, jo esam jauns uzņēmums, nepilni divi gadi, taču ļoti strauji attīstāmies. Mūsu kompānija nodarbojas ar elektronisko plašu un komponentu ražošanu.

Un caur programmas "Impulss" saņemto  finansiālo atbalstu mēs iegādājāmies infrasarkano lodēšanas staciju. Tā paredzēta čipu montāžai iespiedshēmu platēs," saka Baltiņa.

Process nezinātājiem sarežģīts un nesaprotams, taču tās ir elektroniskas lietas, kas sastopamas ikdienā, sākot no visparastākās datora peles un beidzot ar sarežģītu medicīnas aparātu, arī videonovērošanas ierīcēs un pat ūdens padeves agregātos var sastapt uzņēmumā ražoto čipu.

Tieši infrasarkanās lodēšanas stacijas iegādei caur grantu programmu bija konkrēti mērķi, stāsta uzņēmuma "SMD Baltic" pārstāve.

"Mūsu mērķis bija radīt jaunas darba vietas un palielināt ražoto preču apgrozījumu. Šobrīd 70% no saražotā mēs eksportējam, preces nonāk Eiropā, Krievijā un pat Ķīnā. Un, ja sākotnēji mēs paredzējām, ka caur šīs infrasarkanās lodēšanas stacijas iegādi radīsim divas jaunas darba vietas, tad šobrīd tās papildus ir trīs vai četras. Bet kopumā uzņēmumā jau nodarbināti 80 strādājošie," klāsta Baltiņa.

Vērtē šogad saņemtās  29  idejas

Pa šiem gadiem ideju, ko realizēt Daugavpilī, bijis daudz un visdažādākajās jomās, stāsta Daugavpils pilsētas domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs.

"Jāsadala divās lielās grupās. Ir mazā ražošana un visāda veida pakalpojumi. Tos var sadalīt tehnoloģiskajos pakalpojumos - tā ir ventilācijas sistēmu tīrīšana, mākslīgo segumu uzkopšana stadionos, logu mazgāšana, kā arī atpūtas pakalpojumos, kā, piemēram, braucieni ar kajakiem, bērnu laukumi – slidkalniņi.  Tās ir trīs lielas grupas – atpūtas pakalpojumi, tehnoloģiskie pakalpojumi un mazā ražošana," norāda Nadeždins.

Šogad grantu programmai "Impulss" saņemti 29 pieteikumi, šobrīd tie tiek izvērtēti. Tuvākajā laikā kļūs zināmi tie uzņēmēji, kuru biznesa idejas ir atzītas par labām un kuri varēs saņemt Daugavpils domes grantu līdz 7 000 eiro kā impulsu to īstenošanai dzīvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti