Dienas ziņas

Teātra studiju iecerēts pārveidot par skolas teātra pulciņu

Dienas ziņas

Elektroniska uzraudzības sistēma -- jaunums sodu sistēmā

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca iekaro Eiropas tirgu

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca iekaro Eiropas tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lielākais lokomotīvju ritošā sastāva remonta koncerns Baltijā – Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca -  saražoto produkciju turpmāk piedāvās arī Eiropas tirgum. Ātrākai un veiksmīgākai jaunu klientu piesaistei uzņēmumā īsteno piecu miljonu eiro vērtu projekts. 

No šīs summas 35% ir  Eiropas Savienības līdzfinansējums, un kopumā šo naudu uzņēmums ir ieguldījis 18 jaunu iekārtu iegādē. Šomēnes uzņēmums nāca klajā ar paziņojumu, ka šā gada apgrozījums būs vismaz 30 miljoni eiro un gadu tas beigs ar peļņu.

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca ir vienīgais uzņēmums Eiropā, kurā ir iespēja remontēt visu ritošu sastāvu vienuviet. Padomju laikos tika remontētas 800 lokomotīves gadā, tagad šis skaitlis sarucis līdz 120. Rūpnīcas klienti galvenokārt ir no Krievijas un citām bijušās Padomju savienības valstīm, kurās ir galvenās rezerves daļu eksporta līnijas.

Pašlaik rezerves daļu ražošanas apgrozījuma palielināšana ir uzņēmuma attīstības stratēģijas mērķis, kas ļaus iziet uz Eiropas tirgiem.

Rūpnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Petrova stāstīja, ka tagad uzņēmums „vēl 80% apgrozījuma saņem no dīzeļlokomotīvju remonta un 20% tieši no rezerves daļu ražošanas”.

„Mēs gribam, lai mūsu rezerves daļu ražošanas apjomi mūsu apgrozījumā sastādītu ap 50%.  Tas atļaus mums samazināt riskus ne tikai apjoma samazināšanā, bet palielināt klientu un peļņas daļu,” sacīja Petrova.

Daļa no jaunajām iekārtām jau ir uzstādīta un aktīvi tiek izmantota ražošanas procesā. Pašlaik sagatavo ražošanas laukumu un ēku pārējo iekārtu uzstādīšanai.  Iegādātais aprīkojums ir vienīgais Latvijā un visā Baltijā, un tas ļaus rūpnīcai papildus esošai produkcijai izgatavot arī jaunus produktus, kurus arī plānots eksportēt uz Eiropas valstīm.

Projekta vadītājs Andrejs Šverns stāstīja, ka iekārtas ir ar „ciparvadību – vairākas virpas, vairākas frēzes un arī lāzeriekārta, iekārtas ļauj izgatavot daudz efektīvāk un ātrāk to pašu produkciju, ko mēs agrāk gatavojām”. 

Tiek lēsts, ka darbā ar jaunām iekārtām būs iesaistīti aptuveni 60 speciāli apmācīti darbinieki. Par speciālistu piesaistīšanu rūpnīcas vadība domā savlaicīgi, tāpēc jau vairākus gadus tā sadarbojas ar Rīgas Tehnisko universitāti, Rēzeknes Augstskolu un Daugavpils izglītības iestādēm, kas gatavo attiecīgos speciālistus.

Rūpnīcas arodbiedrības priekšsēdētājs Valentīns Gradkovskis stāstīja, ka rūpnīcā ir stabils kolektīvs, pašlaik strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

„Cenšamies palīdzēt cilvēkiem, kuriem ir nodoms palikt un strādāt rūpnīcā.Pašlaik diviem cilvēkiem apmaksā augstāko izglītību,” stāstīja Gradovskis.

Koncerna realizētās produkcijas apjoms pērn sasniedza 25 miljonus eiro. Daugavpils lokomotīvju rūpnīcas vadība lēš, ka saskaņā ar šī gada budžetu uzņēmums plāno sasniegt 30 miljonu eiro apgrozījumu, kā arī pabeigt gadu ar peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti