Ārpus Rīgas

Pēc ieilgušiem remontdarbiem jau drīzumā varētu tikt atklāta Rēzeknes autoosta

Ārpus Rīgas

Strauji aug interese par bioloģisko saimniekošanu; nākamgad pietrūks atbalsta

Daugavpils lidostai jauna vadība un jauni plāni

Daugavpils lidostai jauna vadība un jauni plāni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc pēdējā konkursā ar 7 pretendentiem par piemērotāko vadīt un izstrādāt Daugavpils lidostas attīstības plānu atzīta Satiksmes ministriju un šo nozari labi pārzinošā Līga Līce. 

„Tas būs jauns impulss lidostas attīstībai,” saka domes vadība.

Pašai jaunā SIA “Daugavpils lidosta” valdes loceklei šajā attīstības plānā svarīgākais atbildēt uz galveno jautājumu - „vai Daugavpils lidostā ir iespējams realizēt pašvaldībai rentablu biznesa modeli?”

Viņai arī svarīgi censties pierādīt, ka arī Latgalei ir potenciāls attīstīt savu lidostu.  

Daugavpils lidostas attīstības vīzijas un plāni kā karsts kartupelis jau vairāku gadu garumā tiek cilāti gan pilsētas domes, gan Satiksmes ministrijas kabinetos, gan piedāvāti tā teikt „izgaršošanai” potenciālajiem investoriem. Taču, līdz šim ne tik ļoti sekmīgi, atzīst Daugavpils domes vadītājs Jānis Lāčplēsis

Par problēmām Daugavpils lidostas attīstībā varētu liecināt arī valdes locekļu nemitīgā rotācija, ko telefonintervijā Latvijas Radio atzīst nupat pie lidostas vadības stūres klāt nākusī Līga Līce, un uz kuru šobrīd cerīgi raugās pašvaldības vadība.

Pāris gadu, kas šajā vietā salīdzinoši nav bijis maz, nostrādāja Jānis Kudiņš, neslēpjot, ka rotācija šajā amatā bija liela. Jānis Kudiņš kā galveno savā darbībā min ietekmes uz vidi procedūras veikšanu un atļaujas saņemšanu jau tālākai darbībai.

Jaunajai valdes loceklei Līgai Līcei pirmie plāni jaunajā darbā klātienē ar ekspertiem apsekot lidostu un ķerties pie jaunā biznesa modeļa izstrādes, mācoties no citu reģionālo lidostu pieredzes un kļūdām un saskatot Daugavpils lidostas iespēju potenciālu.

Daugavpils pašvaldībai svarīgi, lai lidosta reģionā būtu, tas ir lolots sapnis daudzu gadu garumā, neslēpj Jānis Lāčplēsis. Būtiskākais rast finansējumu un pierādīt, kas tas ir dzīvotspējīgs projekts.

Jaunā Daugavpils lidostas valdes locekle amatā ir tikai pāris dienu, tāpēc vēl nespēj nosaukt, kādos termiņos jaunā lidostas attīstības koncepcija un biznesa modelis varētu tapt.

Jau ziņots, ka Vides pārraudzības valsts birojs pērn decembrī ir sniedzis atzinumu par Daugavpils lidostas attīstības ietekmes uz vidi novērtējumu. Tas ir pirmais solis, lai varētu uzsākt lidostas tehniskās dokumentācijas izstrādi, kas sekmētu arī investoru piesaisti. Tehniskais plānojums arī noteiks, kāda būs lidostas attīstības vīzija - vai tā būs  vērsta tikai uz lidostu kā objektu, vai jau plašāk- paredzot šajā teritorijā arī multimodālo  termināli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti