Daugavpils dome sniegs galvojumu tramvaju iegādei no Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

AS "Daugavpils satiksme" saņems pašvaldības galvojumu 1,6 miljonu eiro apmērā aizņēmuma ņemšanai tramvaju iegādei no Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa. To ceturtdien, 1.novembrī, ārkārtas sēdē lēma Daugavpils pašvaldībā.

"Daugavpils satiksme'' valdes loceklis Romans Savickis
00:00 / 01:16
Lejuplādēt
Astoņus tramvajus pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec", kas ir darījuma starpnieki. Iepriekš par šī darījuma slēgšanu bažas izteikušas Drošības policija un Ārlietu ministrija.

 

Kopumā domes sēdē piedalījās 12 deputāti, un galvojuma sniegšanu atbalstīja astoņi "Mūsu partijas" un "Saskaņas" deputāti, savukārt četri Latgales partijas deputāti balsojumā atturējās.

"Daugavpils satiksmes'' valdes loceklis Romans Savickis skaidro, ka lēmums par līguma slēgšanu bija jāpieņem, citādi tramvaju iegādes izmaksas varētu krietni palielināties, jo Lietuvas uzņēmuma "Railvec" cenu piedāvājums ir spēkā līdz šī gada beigām.

"Kopumā tie ir vairāk nekā četri miljoni [eiro] par astoņiem četrasu tramvajiem, kas ir ražoti Krievijā, Tveras vagonu rūpnīcā. Eiropas finansējuma ietvaros mums ir pieejami 2,4 miljoni, un mums ir nepieciešams papildu finansējums - 1,6 miljoni eiro. Tas nozīmē, ka beidzot mēs varēsim slēgt līgumu ar Lietuvas uzņēmumu "Railvec", kas ir Krievijas ražotāja starpnieks, un astoņu mēnešu laikā dabūt visus astoņus vagonus," stāstīja Savickis.

Viņš atzina, ka politiskajā telpā izskanējušas bažas, ka Krievijas ražotājs varētu būt starp tiem, pret kuriem vērstas sankcijas. Drošības policija un Ārlietu ministrija vēstulēs "Daugavpils satiksmei" atzinušas, ka šis konkrētais uzņēmums nav pakļauts sankciju režīmam, bet norādīts uz zināmiem riskiem saistībā ar to, ka "Krievijā viss var būt saistīts ar ieroču ražošanu".

"Bet neviena no šīm iestādēm nav paudušas aizdomas par to, ka mums nav jāslēdz šis līgums," piebilda "Daugavpils satiksmes'' valdes loceklis.

KONTEKSTS:

Daugavpils pilsētas domes Centralizētās iepirkumu nodaļas izsludinātajā tramvaju vagonu iegādes konkursā uzvarējusi Lietuvā reģistrētā "Railvec". Uzņēmums apņēmies piegādāt Daugavpilij astoņus Krievijā Tveras vagonbūves rūpnīcā ražotus četrasu tramvajus par 4 953 000 eiro, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Tramvajus ražo Tveras pilsētas lokomotīvju rūpnīcā, kas pieder uzņēmumam "Transmašholding". Šī un citas koncerna rūpnīcas ir Krievijas ieroču ražotāji, kas izgatavo, piemēram, starta platformas starpkontinentālajām raķetēm. Koncerns esot plaši iesaistīts Krievijas militārajos pasūtījumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti