Dienas ziņas

Ķekavā būs īpašas grupas privātajos bērnudārzos

Dienas ziņas

Bezdarbs Liepājā mazinās

Uzņēmēji redz iespēju piedāvāt darbu bēgļiem

Daugavpils darba devēji gatavi nodarbināt bēgļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bezdarba līmenis Latgales reģionā vienmēr ir bijis visaugstākais valstī, tagad tas sasniedzis jau 18%. Taču ir vakances, kuras vietējie iedzīvotāji nesteidz aizpildīt. No savas puses Daugavpils darba devēji pauž gatavību nodarbināt arī imigrantus, ja šie cilvēki gribēs šeit strādāt.

Osvalds Kundziņš ir viens no Daugavpils uzņēmējiem, kas ir gatavs nodarbināt savā ražotnē arī bēgļus - galvenais, lai potenciāliem strādniekiem būtu praktiskas iemaņas. Viņam piederošā šūšanas uzņēmumā, kur tiek šūts darba apģērbs un kostīmi „Tour de France” velosportistiem, šobrīd tiek nodarbināti aptuveni 100 šuvēju.

„Ir jābūt tādai sistēmai, lai viņi būtu spiesti meklēt darbu, mācīties, apgūt profesiju un strādāt. Cik esmu pazīstams ar musulmaņiem, viņi kaut kā paši sev rada darbu, viņi taisa restorānus, kafejnīcas. (..) Galvenais, lai valstī būtu politika tāda, lai viņi atrastu vietu sabiedrībā,” saka SIA „Deora pluss” komercdirektors Osvalds Kundziņš.

Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiālē pašlaik ir reģistrētas 1090 vakances un vairāk nekā 6000 bezdarbnieki. Kā norāda filiāles vadītāja Inna Bočarova, tieši šuvējas ir viena no vakancēm, kas aizpildās samērā grūti, galvenokārt atalgojuma dēļ.

Viņa piebilst, ja iebraucējiem būs vēlme stāties uzskaitē, tad viņi saņems visu pakalpojumu klāstu, kas pienākas bezdarbniekam.

„Ir problēmas ar „šuvējuzņēmumiem”. (..) Uzskaitē ir 183 bezdarbnieki, tomēr interesi par šuvēja profesiju ir izrādījuši tikai 10 cilvēki. (..) Daži negrib atgriezties pie konkrēta darba devēja vai arī veselības stāvoklis ir pasliktinājies (..),” skaidro Bočarova.

Pagaidām vienīgie ārzemnieki, kas ik pa laikam tiek reģistrēti Daugavpils filiāles bezdarbnieku sarakstā, ir Krievijas, Baltkrievijas vai Moldovas pilsoņi, kas vēlas integrēties Latvijas darba tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti