Daugavpils apstiprina 2022. gada budžetu – izdevumi plānoti mazāki nekā pērn

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc divu stundu debatēm, diviem deputātiem esot pret un trim atturoties, piektdien, 28. janvārī, pieņemts otrās lielākas Latvijas pilsētas Daugavpils valstspilsētas budžets.

Kopējais izdevumu apmērs, ar ko rēķinās šajā gadā Daugavpils, būs 110 miljonu eiro apmērā. Savukārt ieņēmumi prognozēti 98 miljoni eiro.

Daugavpils pilsētas domē informēja, ka galvenais ieņēmumu avots plānots iedzīvotāju ienākuma nodoklis, no kā cer iekasēt 37 390 248 eiro jeb  38,15% no pašvaldības budžeta kopējiem ieņēmumiem. Nekustamā īpašuma nodoklis plānots 2 636 415 eiro apmērā. Vēl 60 000 eiro plānots saņemt kā ieņēmumus no dabas resursu nodokļa, bet 13 000 eiro – no azartspēļu nodokļa nomaksas.

Savukārt nenodokļu ieņēmumi plānoti 605 000 eiro apmērā, iestādes pašu ieņēmumu veidā plāno saņemt 4 064 476 eiro. 792 000 eiro transfertu veidā plānots saņemt no citām pašvaldībām par izglītības pakalpojumiem, 551 017 eiro – no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām un budžeta nefinansētajām iestādēm. Valsts budžeta transferti paredzēti 51 455 431 eiro apmērā.

Savukārt izdevumi plānoti par aptuveni 10% mazāki nekā pērn, ko pašvaldībā skaidroja ar vairāku Eiropas Savienības līdzfinansētu projektu noslēgšanos.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Tas nebūs viegls gads, norādīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa"): "Ņemot vērā notikušo veselības jomā un kovida ierobežojumus, ierobežojumus ekonomikā, kad ļoti daudzi iedzīvotāji nesaņem pienācīgu atalgojumu sakarā ar ierobežojumiem uzņēmējdarbībā, gan arī ņemot vērā enerģētisko krīzi, kas vairākas reizes palielinājusi izmaksas par siltumenerģiju un arī elektroenerģiju, – tas viss norāda, ka šogad mēs esam savilkuši jostas, mēs esam optimizējuši savus izdevumus un vienlaicīgi esam atraduši, kā atbalstīt savu sociālo jomu, mūsu jaunāko paaudzi, bērnus, un lielā mērā parādīt visiem, ka mēs spēsim izdzīvot."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti