Pusdiena

Dividenžu piemērošana valsts uzņēmumiem mainīsies gausi

Pusdiena

ASV turpinās izmeklēšana par spridzekļu nosūtīšanu politiķiem un CNN

Daugavpilī top viens no lielākajiem graudu pirmapstrādes kompleksiem

Daugavpilī top viens no lielākajiem graudu pirmapstrādes kompleksiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daugavpilī top viens no lielākajiem graudu pirmapstrādes kompleksiem, to būvē uzņēmums “Latraps”, kas jau nākamgad rudenī plāno no reģiona zemniekiem pieņemt izaudzētos graudus. Šis komplekss izmaksās aptuveni 5,5 miljonus eiro, un tas būs otrais lielākais valstī un pirmais šim uzņēmumam Latgales reģionā.

Šāda uzņēmuma klātbūtni paši Križu mikrorajona iedzīvotāji vērtē neviennozīmīgi – vieni priecājas par teritorijas sakopšanu, jaunu ražotni un darbavietām, citi nobažījušies, ka rūpnīca radīs troksni un izdalīs nepatīkamas smakas un putekļus.  

Križi ir viens no Daugavpils kopskaitā 25 mikrorajoniem jeb apkaimēm, tieši te savulaik bija izvietoti vieni no pilsētā lielākajiem pārtikas uzņēmumiem - Daugavpils Gaļas kombināts un “Daugavpils dzirnavnieks”.

Šobrīd šī teritorija tiek dēvēta par degradētu, un tieši te viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem graudaugu un lauksaimniecības tirgū “Latraps” iemūrēja kapsulu topošā graudu pirmapstrādes kompleksa pamatos.

Uzņēmuma ģenerāldirektors Edgars Ruža stāstīja, ka Križi kā vieta šim kompleksam nav izvēlēta nejauši.

“Mums Daugavpils apkaimē ir daudz “Latraps” aktīvu biedru - zemnieku, kuri sen ir vēlējušies šādu graudu pirmapstrādes kompleksu. Un tas atradīsies izdevīgā vietā, kur būs ērti piebraukt,” skaidroja Ruža.

Atzinīgi ražošanas attīstību Križos vērtē Daugavpils domes vadība, jo tiks sakārtota viena no pilsētas degradētajām teritorijām, un līdzīgi būs arī ar citām, pārliecināts domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis (“Mūsu partija”).

“Mūsu pašvaldības uzdevums ir šajās teritorijās izbūvēt infrastruktūru, ceļus, pārējais - jau objektu būvniecība - ir pašu uzņēmēju, kas ienāk šajās teritorijās, ziņā,” sacīja Zdanovskis.

Uzņēmuma “Latraps” kompleksa būvniecība izmaksās aptuveni 5,5 miljonus eiro, bet darbu te radīs no 12 -16 strādājošie. Tiesa, šāda milzīga kompleksa klātbūtni sev kaimiņos neviennozīmīgi vērtē Križu iedzīvotāji, to viedokļi dalās.

“Slikti, ka te būvē, vajadzēja kaut kur tālāk, jo te ir dzīvojamās mājas. Visas indes un putekļi ies gaisā un nonāks arī apkārtnē,” sprieda kāda vietējā iedzīvotāja.

“Ja tas slikti atsauksies uz vidi, tad, protams, esmu pret. Būs slikts gaiss, tāpēc ir satraukums. Graudi taču arī putekļus rada, visi baidās par savu veselību; iedomājaties - ja uz apkārtējām mājām, palodzēm putekļi sēdīsies un gaisā būs jāelpo, tāpēc ir bailes.”

Uzņēmuma vadība sola, ka komplekss pilsētas ekoloģijai draudus neradīs un tas sāks darboties un pieņemt graudus jau ar nākamo ražu, proti, 2019.gada rudenī.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti