Daugavpilī tomēr plāno mazāku apkures tarifa kāpumu – par 64%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pašvaldības akciju sabiedrība "Daugavpils siltumtīkli" precizējusi piedāvāto siltumapgādes tarifa kāpumu. Iepriekš tas bija plānots par 169,5%, bet tagad iecerēts palielinājums par 64,4%.

Pašlaik Daugavpilī siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 56,96 eiro par megavatstundu (MWh). Pērnā gada nogalē vietvaras uzņēmums paziņoja par ieceri tarifu palielināt par 169,5%, proti, līdz 153,52 eiro par MWh.

Taču nu, kā liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", "Daugavpils siltumtīkli" iesniedza precizēto piedāvājumu. Plānots, ka tas stāsies spēkā 1. februārī.

Precizējums paredz, ka siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti būs 93,65 eiro par MWh, kas būtu par 64,4% vairāk nekā tagad.

Pirms stāšanās spēkā tarifa pieaugums vēl jāskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai.

KONTEKSTS:

Šoziem vērojams gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes cenu kāpums, kas ietekmē apkures izmaksas. Valsts lēš, ka tas būtiski var ietekmēt zemu ienākumu mājsaimniecības, kurās pastāv risks norēķināties par mājokļa uzturēšanu šajā apkures sezonā, īpaši pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti.

Lai kompensētu straujo cenu kāpumu ziemas sezonā, elektroenerģijai uz pusi samazināts sadales pakalpojuma tarifs. Tāpat paplašināts mājokļa pabalsta saņēmēju loks, bet iepriekš apspriestā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana netika atbalstīta.

Tā kā atsevišķās pašvaldībās apkures tarifs pieaugs gandrīz divas reizes, pašvaldībām laikus jāmeklē papildu finansējums apkures izmaksu segšanai maznodrošinātajiem.

Izmaksu kāpuma dēļ 27. decembrī Daugavpils domes deputāti ārkārtas sēdē nolēma pilsētā izsludināt vietējās nozīmes enerģētisko krīzi. Deputāti arī nolēma izveidot Daugavpils pašvaldības enerģētiskās krīzes centru un apstiprināt tā nolikumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti