Daugavpilī sāksies biznesa forums un atklās rekonstruētos Nikolaja vārtus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī  piektdien darbu sāk  Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums un tiek atklāti rekonstruētie Nikolaja vārti cietoksnī.

Tas būs jau trešais pēc kārtas šāds biznesa forums, kura galvenais mērķis ir starptautisku  biznesa kontaktu veidošana, kas palīdzētu vietējiem ražotājiem apgūt jaunus tirgus un veidot partnerattiecības ar citu valstu attiecīgās nozares uzņēmumiem.

Savukārt Nikolaja vārtu atklāšana  cietoksnī ir sava veida simbolisks žests, kas atver durvis uz rietumiem un austrumiem.

Starptautiskajā Austrumbaltijas biznesa forumā šogad piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieki no desmit valstīm - Latvijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas,  Moldovas, Zviedrijas, Kanādas un Čehijas.

Galvenie foruma temati ir pārtikas ražošana un loģistika, metālapstrāde un tūrisms. Katrai no šīm sfērām tiks organizēta kontaktbirža, kurā attiecīgās nozares pārstāvji varēs tikties un arī personīgi pārrunāt savas potenciālās sadarbības iespējas.

Savukārt pēc foruma simboliski atklās rekonstruētos Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtus, kas ir vieni no četriem vēsturiskajiem vārtiem cietoksnī. Tie bijuši galvenie vārti, par kuriem  savulaik teikts - „ja  Sanktpēterburga ir izcirtusi logu uz Eiropu, tad no Daugavpils uz Eiropu bija izcirsti vārti”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti