Daugavpilī plāno jaunu tūrisma produktu – ekskursijas elektromobilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daugavpils pilsētas dome izskata jautājumu par jauniem saistošajiem noteikumiem par specializēto tūristu transportlīdzekļu izmantošanu Daugavpilī. Tas nepieciešams kārtībai, kā tiek reģistrēti šādi jauni tūrismam paredzēti transportlīdzekļi, kā apstiprināti kustību maršruti un nodrošināta tehniskā stāvokļa kontrole. Daugavpilī impulsu tam deva pašas pašvaldības veidotā grantu programma, kurā tika atbalstīts šāds tūrisma elektromobiļa veids pilsētā.

Daugavpilī plāno jaunu tūrisma produktu – ekskursijas elektromobilī
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Tas ir atklātā tipa busiņš, protams, tur piesprādzēties vajadzēs un ievērot visus drošības noteikumus. Tas ir paredzēts astoņām sēdvietām, un plānotas ekskursijas arī audio gida pavadībā, kā to piedāvās uzņēmējs,” pastāstīja Daugavpils domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa.

Braucieni ar elektromobiļiem ir jauns veids daudzviet, kā apskatīt skaistākās vietas videi draudzīgā veidā un bez garām pastaigām ar kājām. „Daugavpilī tas nav bijis, bet Latvijā daudzās lielākajās pilsētās tādi elektromobili jau ir bijuši. Daugavpilī tā ir jauna pieredze. Tas būs busiņš ar pārvietošanās ātrumu līdz 30 kilometriem stundās, tieši ekskursijām pa pilsētā, aptverot nozīmīgākos kultūras apskates objektus,” sacīja Krīviņa.

Tā ir uzņēmuma “Art hab” iniciatīva, kas guva atbalstu pašvaldības grantu programmā “Impulss”. „Iebrauksim katrā stratēģiskā un interesantākajā Daugavpils Cietokšņa objektā. Tā nav maza teritorija, un īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem to nav tik viegli iziet kājām. Tie pa perimetru ir vismaz 5,5 kilometri. Un mēs aptversim visu, piestāsim pie katra svarīgā objekta, stāstīsim par to. Un veidosim jaunus maršrutus. Te, kā teikt, ir plašs darba lauks,” pastāstīja uzņēmuma pārstāvis un gids Oļegs Vinogradovs.

Daugavpils tūrisma un attīstības centrā šādā veida tūrisma iniciatīva tiek vērtēta kā kārtējā tūristu piesaistes „odziņa” pilsētai. „Maršruti ir izstrādes procesā, bet tie aptvers gan Daugavpils cietoksni, gan pilsētas vēsturisko centru, gan baznīcu kalnu. Tas ir gan ērts veids, kā pārvietoties, doties pārbraucienā jebkuros laika apstākļos. Tas ir jauns, noderīgs tūrisma produkts,” uzskata centra pārstāve Karolīna Dedele.

Lai šāds jauns tūrisma piedāvājums būtu pieejams, Daugavpils pašvaldībai nācās izstrādāt īpašus saistošos noteikumus. „Dome šobrīd izskata kārtību, kā veidā tiek reģistrēti šie tūrisma specializētie pārvadājuma transportlīdzekļi. Pašvaldībai ir svarīgi sakārtot šo jomu,” norādīja domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa.

Specializētos transportlīdzekļus reģistrēs un uzturēs reģistru Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, bet

kustības maršrutus izskatīs un apstiprinās domes Transporta komisija.

Ja to dome atbalstīs, tad pavasarī sāksies maršrutu saskaņošana.

Tātad, ja Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi tiks atcelti, jaunais elektromobilis būtu gatavs sākt darbu jau šajā tūrisma aktīvajā sezonā, savā ziņā dodot „zaļo gaismu” arī citiem šāda tūrisma pakalpojuma veidotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti