Daugavpilī nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm pieteikušies vairāk nekā 30 uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Reaģējot uz ārkārtas situāciju valstī, Daugavpils dome apstiprināja saistošos noteikumus, kas nosaka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību vietējiem uzņēmumiem un organizācijām, kuru uzņēmējdarbība ir cietusi Covid-19 krīzes dēļ. Vairāk nekā 30 pilsētas uzņēmumi ir pieteikušies uz šo atbalstu.

Atbalsts paredz nodokļu atvieglojumus līdz pat 90%. Lai to saņemtu, pretendentiem bija jāpierāda, ka viņu apgrozījums krīzes situācijas laikā samazinājās vismaz par 30%. Šo iespēju galvenokārt izmantoja vidējie un lielie uzņēmumi, kuriem nekustamā īpašuma nodoklis ir liels.

Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Lāčplēsis
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

“Mēs maksimāli vienkāršojām šo atlaides saņemšanas procedūru, jo daudzi, kas griezās Valsts ieņēmumu dienestā, dažādu iemeslu dēļ saņemt atbalstu nevarēja.

Noteicām tās nozares, kurās vispār nav šaubu par Covid-19 laikā ieviesto ierobežojumu ietekmi uz uzņēmumu darbību. Papildus rādītājs par apjomu kritumu – vairāk nekā 30%, izņemot atsevišķas nozares, piemēram, sabiedrisko ēdināšanu, izmitināšana, tūrisms. Saņemti vairāk nekā 30 pieteikumi,” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija").

KONTEKSTS: 

Covid-19 krīzes radīto ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā. Atbalsta instrumenti Latvijā saglabāsies līdz gada beigām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti