Dienas ziņas

Talsu novada garšas maratons

Dienas ziņas

Likums slīkst nebeidzamās diskusijās

Alkohola ražotāju pieķer nelegālā spirta realizācijā

Daugavpilī legālā alkohola ražošanas rūpnīcu pieķer «točku» apgādāšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Daugavpilī pieķēris legālā alkohola ražošanas rūpnīcu, kas ilgstoši apgādājusi tā dēvētās “točkas”. Lai gan rūpnīcas nosaukumu dienests neatklāj, tā publiskās datu bāzēs redzams, ka tiek runāts par SIA “Aidana”, kas ir vienīgā spirta rūpnīca Daugavpilī, un oktobra sākumā tai anulēta alkohola ražošanas licence.

"Dotajā brīdī esam sākuši kriminālprocesu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, pārvadāšanu un izplatīšanu. Dotā brīdī grupa mums sastāv no piecām personām. Ir piecas aizdomās turamās personas," pastāstīja VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš.

Spirtu no rūpnīcas mikroautobusā veda uz divām viensētām Daugavpils novadā. Valsts ieņēmumu dienests tur un rūpnīcā veica kratīšanas, izņemot trīs tonnas nelegāli saražota spirta, kā arī citus priekšmetus, kas liecināja par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu.

Ar nelegālo rūpalu valsts budžetam nodarīti lieli zaudējumi. Par precīzu apmēru gan grūti spriest.

"Jāatceras tas, ka par katru spirta litru akcīzes nodoklis vien ir 16,70 eiro. Par katru spirta litru. Ja mēs pierēķinām vēl pievienotās vērtības nodokli, tad tās summas tiešām ir lielas," skaidroja VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe.

Sazvanītais uzņēmuma valdes loceklis, uzzinot, ka runā ar Latvijas Televīziju, savu vārdu atklāt nepiekrita.

"Skaidrs, ko viņi teica. Jūs taču nezināt visus lietas materiālus. Es jums vairs neko nepateikšu, lai izmeklētāji paši jums stāsta. Šobrīd viss notiek atbilstoši likumam. Alkoholu ražot mēs vairs nedrīkstam, un šobrīd esam to pārsūdzējuši," teica uzņēmuma valdes loceklis.

Ieņēmumu dienestā atgādina, ka pērn decembrī par šādiem pārkāpumiem licence tika atņemta vēl kādai ražotnei, bijušajai SIA "Biodegviela", un šobrīd Latvijā legāli spirtu ražo vairs tikai divas rūpnīcas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti