Dienas ziņas

Saulkrastu upēs ielaiž taimiņu mazuļus

Dienas ziņas

Slēgs Liepājas psihiatriskās klīnikas nodaļu

Programma Daugavpils jaunajiem uzņēmējiem

Daugavpilī jau otro gadu piešķir grantus jaunajiem uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī otro gadu tiek rīkots grantu konkurss uzņēmējdarbības vides veicināšanai. Programmas mērķis - sekmēt jaunu uzņēmumu veidošanos, radīt jaunas darba vietas un stiprināt nozares, kas pilsētai ir stratēģiski nozīmīgas. 

Pērn grantu konkursā veiksmīgi tika atbalstītas septiņas idejas, un tagad jaunie uzņēmēji veiksmīgi pierāda sevi darba tirgū.  

Uzņēmuma “Stream Labs” pārstāvis Pāvels Stepanovs ar savu ideju izgatavot elektroniskās plates uzvarēja pērnā gada grantu programmas konkursā “Impulss”. Jaunais uzņēmējs izstrādājis  aparāta produktu “Multiencoder” – kodētāju no profesionālā televīzijas signāla HD SDI uz IP.

Šobrīd produkta izveides darbi jau tuvojas noslēgumam un notiek testēšana. Tuvāko sešu mēnešu laikā testēšanu un iespējamo nepilnību labošanu pabeigs un izstrādātā produkta komerciālā versija būs gatava eksportam.

“Tādās valstis kā Indija un Āfrika šis produkts kļūst ļoti populārs. Latvijā mums ir šaurs klientu loks, vairāk dīleru. To izmanto lielie satelītu un kabeļtelevīziju operatori, kas raida vairāk nekā 100 kanālu,” stāsta Stepanovs.

Arī mazais uzņēmums “Zinātne ir jautra”, kas šobrīd darbojas atpūtas pasākumu rīkošanā, ir pagājušā gada granta ieguvēji. Iegādājoties visu nepieciešamo pasākumu organizēšanai, ik nedēļu tiek veidoti zinātnes popularizēšanas pasākumi skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Uzņēmuma “Zinātne ir jautra” vadītāja Jana Ķezika stāsta, ka reiz radās doma svinēt dzimšanas dienas zinātniskā stila, “tas ir interesantāk un bērni ne tikai izklaidējas, bet uzzina ko jaunu”.

Šogad iespēja tiks dota lielākam skaitam pretendentu, jo granta finansējums ir palielināts līdz 57 tūkstošiem eiro.   

Pašvaldības Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins uzver, ka uzņēmējdarbība vienmēr nāk pilsētai par labu, “mēs saprotam vienas darbavietas radīšanai saskaņā ar reģionālās attīstības ministrijas dokumentiem jābūt 41 000 eiro, mēs dodam 7000, tas ir mikrouzņēmums, kas rada 1-2 darbavietas, vai “zvanu centrs” ar  5-6 darbavietām”.

Par lielāko ieguvumu Daugavpils pilsētas uzņēmējdarbības veicināšanā tiek uzskatīts, uzņēmums “Stream Labs”, kas rada jaunu elektroniku. Šobrīd Daugavpilī vadošās nozares ir mašīnbūve, ritošais sastāvs un  pārtikas rūpniecība. Elektronika ir jauna nozare, kas pērnajā gadā sasniedza piecu miljonu apgrozījumu. Salīdzinot ar vadošo nozaru apgrozījumu, kas ir 220 miljoni gadā, tas ir niecīgs, tomēr tam ir nākotne.

Jaunie uzņēmēji  konkursam "Impulss" biznesa idejas var iesniegt līdz  31.jūlijam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti