Daugavpilī izplata baumas par bankas stabilitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trešdienas, 23. oktobra, vakarā Daugavpilī pie bankomātiem izveidojušās rindas un atsevišķos bankomātos beigušies izmaksājamās skaidrās naudas krājumi. Kā ziņo "Swedbank", Daugavpilī sākušās izplatīties baumas par bankas stabilitāti.

"Novērojām, ka Daugavpilī pieaug interese izņemt skaidru naudu no bankomātiem, vietām pietrūka naudas, un mēs uzpildām. Ir aizdomas, ka baumas par bankas staiblitāti ir izplatītas apzināti. Kāds ziņas saņēmis soctīklos, kāds īsziņās vai mobilajās lietotnēs. Ir informēta gan Valsts policija, gan Valsts drošības dienests, un ir pamats domāt par mērķtiecīgu darbību,'' teica "Swedbank" pārstāvis Jānis Krops.

Viņš uzsvēra, ka ar "Swedbank" stabilitāti nav nekādu problēmu

- šā gada 9 mēnešos Latvijā banka ir nopelnījusi 83 miljonus eiro, kā arī pilda visus Finanšu kapitāla un tirgus komisijas nosacījumus. "Visi bankomāti, kas kādu iemeslu dēļ ir palikuši bez naudas līdzekļiem, tiks uzpildīti. Tur nav ne mazāko problēmu. Iesaku cilvēkiem lieki nesatraukties, neizplatīt baumas," pauda Krops.

Latvijas Radio Krops tikmēr norādīja, ka sadarbībā ar apsardzes firmu "G4S" banka šobrīd uzpilda bankomātus visā Daugavpilī.

Daugavpilī izplata baumas par banku stabilitāti
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

"Swedbank" jau aprīlī brīdināja par sociālajos tīklos izplatītām nepatiesām baumām, ka banka tiks slēgta. Bankā aicināja neuzķerties uz baumām un neizplatīt tās tālāk.

"Swedbank" tīrā peļņa ša gada trešajā ceturksnī sasniedza 4,66 miljardus Zviedrijas kronu, kas ir mazāk nekā tādā pašā periodā pirms gada (5,53 miljardi), vēsta "Reuters". Latvijā "Swedbank" peļņa 2019. gada deviņos mēnešos ir saglabājusies stabila 83 miljonu eiro apmērā. Peļņu sekmēja lielāka bankas klientu ekonomiskā aktivitāte, kas atsaucās arī lielākos bankas ieņēmumos.

Banka informē, ka tīrie procentu ienākumi ir auguši par 5%, galvenokārt kredītportfeļa izaugsmes dēļ. Kredītportfelis ir palielinājies par 6%, kur izaugsmi nodrošināja pieaugums kā uzņēmumu, tā mājsaimniecību kredītportfelī. Noguldījumu apjoms ir audzis par 1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti