Daugavpilī ierosināta krimināllieta par 230 000 eiro izkrāpšanu, izvairoties no nodokļu nomaksas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavpils prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu divu personu apsūdzībā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Minētās personas nodarījušas zaudējumus valstij lielā apmērā par kopējo summu gandrīz 230 000 eiro apmērā, informēja prokuratūrā.

Abas apsūdzētās personas Daugavpilī organizēja uzņēmuma izveidošanu un reģistrēšanu uz citas personas vārdu. 2014. gadā tika reģistrēts uzņēmums, kas nodarbojās ar pārtikas, dzērienu un tabakas vairumtirdzniecības starpnieku darbību un piena, piena produktu, olu un pārtikas un citu produktu vairumtirdzniecību. Laika posmā no 2014. – 2016. gadam abas apsūdzētās personas bija patiesie īpašnieki un labuma guvēji uzņēmumā. Viņi sadalīja pienākumus un, lai slēptu uzņēmuma tiešo preču piegādi no Eiropas Savienības dalībvalstu uzņēmumiem un gūtu fiskālās priekšrocības atskaitāmā PVN veidā, izveidoja mākslīgu darījumu ķēdi.

Personas Valsts ieņēmumu dienestam radīja maldīgu priekštatu par PVN deklarācijās un nodokļu rēķinos norādīto darījumu esamību un nepamatoti palielināja priekšnodokļa atskaitījumus pavisam kopā 227 870 eiro apmērā. Viena no personām apsūdzēta arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu 16 800 eiro apmērā, mainot noziedzīgi iegūtu līdzekļu piederību, norādot nepatiesas ziņas par finanšu līdzekļu izcelsmi, mainot noziedzīgi iegūto finanšu līdzekļu atrašanās vietu un pārvēršot noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļus citās vērtībās nolūkā maskēt līdzekļu noziedzīgo izcelsmi.

Kopā krimināllietā personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 218. panta otrās daļas, tostarp viena persona arī pēc Krimināllikuma 195. panta pirmās daļas. Lieta nodota izskatīšanai Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti