Eiro fokusā

Ar mērķis ir uzlabot iepirkumu rīkošanas praksi, izveidots rīks "Sarkanie karodziņi"

Eiro fokusā

Liepājas ostā pēdējos gados būtiski palielinājies lauksaimniecības kravu skaits

Daugavpilī drīz noslēgsies Ziemeļu industriālās zonas infrastuktūras attīstības projekts

Daugavpilī drīzumā noslēgsies Ziemeļu industriālās zonas attīstības projekts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tā ir lielākā  industriālā zona, ko šobrīd ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzdalību saved kārtībā Daugavpils pašvaldība. Projekta kopējās izmaksas pārsniedz 8 miljonus eiro, tie ir ieguldījumi gan ceļu infrastruktūras sakārtošanā, gan jaunas – ražošanai piemērotas ēkas izbūvei. Jaunajā ēkā darbu sāks Daugavpilī sevi biznesa jomā veiksmīgi pierādījusī SIA "Axon Cable", kas plāno investēt ražotnē vismaz 700 000 eiro un radīt 60 jaunas darba vietas.

Ziemeļu industriālā zona Daugavpilī plešas 117,4 hektāru lielā teritorijā. Te jau šobrīd rit ķīmisko šķiedru, elektrisko kabeļu, adīto izstrādājumu, metāla torņu ražošana, būvniecība, iekārtu montāža un pārtikas ražošana. Šo uzņēmumu apgrozījums mērāms vairākos miljonos eiro. Tieši te tiek realizēts arī viens no lielākajiem  projektiem,  ko ar ES atbalstu attīsta Daugavpils dome. Jau ir izveidoti un vēl joprojām top jauni infrastruktūras objekti –  ielas un jau gatava ēka ražošanas attīstībai, stāstīja Daugavpils domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa.

"Projekta mērķis ir veicināt labvēlīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos un saimniecisko darbību Daugavpils pilsētas teritorijā, uzlabojot Daugavpils lielākās rūpnieciskās zonas infrastruktūras pieejamību. Šajā Daugavpils industriālās zonas teritorijā ir koncentrēti arī nozīmīgi pilsētas rūpniecības uzņēmumi," stāstīja Kriviņa.

Vairāki projekti tapa, lai šajā teritorijā sakārtotu ielu infrastruktūru, viens projekts veltīts jaunas, ražošanai piemērotas ēkas izbūvei. Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 8 miljoni eiro.

Jaunajai ražošanas ēkai īrnieks jau atrasts. Tas ir Francijas uzņēmējiem piederošais uzņēmums "Axon Cable", kas specializējas augsto tehnoloģiju produkcijas ražotnē, stāstīja uzņēmuma pārstāve Ineta Pečonka. Uzņēmums jau ir  parakstījis nodomu protokolu ar Daugavpils domi.

"Mūsu produkcija vērsta uz kabeļu salikšanu, pašu kabeli mēs saņemam no mūsu galvenā piegādātāja – koncerna Francijā, bet te noris kabeļu savienojumu montāža augstām tehnoloģijām.

Valstis, uz kurām tiek eksportēta produkcija, ir Francija, Lielbritānija, Ungārija, Polija, Zviedrija, ASV, Ķīna, Meksika, arī nedaudz Krievija. Mēs īrēsim ēku Mendeļejeva ielā 5, un daļa no mūsu esošās ražotnes pāries uz turieni. Tur mēs turpināsim savu projektu īstenošanu, kas saistīti ar kabeļu komplektēšanu. Šis projekts ir atjaunojies pēc pandēmijas laika, paralēli turpināsim darbu arī mašīnbūves virzienā. Turpmāko gadu laikā mums augs darba apjoms, tāpēc arī nepieciešamas jaunas telpas, kurās mēs sāksim darbu komandā ar 60 jauniem darbiniekiem. Līdz šī gada beigām mēs nodarbosimies ar jauno telpu adaptāciju un nākamgad jau sāksim tur reālu darbu," teica Pečonka.

Pašlaik uzņēmums savā ražotnē jau nodarbina vairākus simtus darbinieku, piebilda Daugavpils domes Attīstības departamenta vadītāja Kriviņa.

Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas vadītājs Valērijs Kononovs uzsvēra, ka šādas industriālās zonas pilsētā, kurās ieguldīti gan pilsētas, gan ES līdzekļi, ir vērstas uz investoru piesaisti.

"Mēs skatāmies arī nākotnē, lai maksimāli parādītu Daugavpili kā investoriem labvēlīgu un pievilcīgu vidi, sacīja Daugavpils domes pārstāvis Kononovs.

Šobrīd Daugavpilī tiek realizēti vairāki industriālo zonu attīstības projekti. Pēc nodomu protokola ar Daugavpils domi šai Ziemeļu industriālās zonas jaunās ēkas apsaimniekotājam "Axon Cable" jaunajā ēkā jāienāk jau nākamgad.

Ziņu aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija liecina, ka Daugavpils kabeļu ražotājs franču kompānija SIA "Axon Cable" 2018. gadā strādājusi ar 29,821 miljona eiro apgrozījumu, kas bija par 17,6% vairāk nekā 2017. gadā, bet uzņēmuma peļņa augusi 1,9 reizes un bija 1,028 miljoni eiro.

SIA "Axon Cable Latvia" ir Francijas uzņēmuma "Axon Cable SAS" izveidots meitasuzņēmums, kas darbojas Latvijā kopš 2002. gada. Uzņēmums Daugavpilī darbojas bijušajā Daugavpils Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas administrācijas ēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti