Eiro fokusā

Valūtas fonds prognozē: Ekonomikas izaugsme šogad būs lēnāka

Eiro fokusā

Baltijas valstīs ekonomika aug. Maziem un vidējiem uzņēmumiem iesaka domāt par attīstību

Daugavpils tūrismam pievilcīga

Daugavpilī aug tūristu skaits, sāk domāt par jaunām naktsmītņu iespējām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daugavpils ir tūrismam pievilcīga - tā pēc pērnā gada rezultātiem secina pilsētas tūrisma nozarē strādājošie. Gada aktīvās tūrisma sezonas laikā Daugavpils tūrisma objektu, kultūras, aktīvās atpūtas un sporta iestāžu apmeklētāju skaits pērn audzis par 8% līdz gandrīz 285 000 interesentu.

ĪSUMĀ:

  • Pērn tūrisma sezonā Daugavpilī apmeklējuši 285 000, par 8% vairāk nekā gadu iepriekš.
  • Pieprasītākie: Rotko centrs, Daugavpils cietokšņa informācijas centrs, Latgales zoodārzs.
  • 80% Daugavpils apmeklētāju ir Latvijas iedzīvotāji.
  • Gada laikā Daugavpili apmeklē aptuveni pusmiljons tūristu.
  • Daugavpilī darbojas 30 oficiālas naktsmītnes.
  • Pasākumu laikā pieprasījums liels, ar 1100 gultasvietām naktsmītnēs nepietiek.
  • Dome divu gadu laikā sola atvērt jaunu kempingu cietoksnī.
  • Dome: ir interese no lielajiem viesnīcu tīkliem atvērt, bet “tā ir vēl pārāk zaļa ideja”.

Kopumā gada laikā Daugavpili apmeklē aptuveni pusmiljons tūristu. Lielākā daļa no viņiem ir Daugavpils cietokšņa un Marka Rotko mākslas centra apmeklētāji.

Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras aplēses liecina, ka pērn aktīvās sezonas laikā pilsētu apmeklējuši par 8% vairāk tūristu nekā gadu iepriekš.

Pieprasītākais ir Rotko centrs ar 100 000 apmeklētāju gadā, tad Daugavpils cietokšņa informācijas centrs ar 50 000 un Latgales zoodārzs, tad Novadpētniecības un mākslas muzejs, ZINOO, Šmakovkas muzejs un Skrošu rūpnīca.

“80% Daugavpils apmeklētāju ir Latvijas iedzīvotāji, kas liecina par iekšējā tūrisma būtisko lomu, un pilsēta spēj nodrošināt tūristiem nepieciešamo,” saka Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vadītāja Ilona Maksimčika.

Daugavpilī darbojas 30 oficiālas naktsmītnes, kas nodrošina vairāk nekā 1100 gultasvietas, un ir vairāk nekā 50 ēdināšanas uzņēmumu. Vairāki no tiem Daugavpilī durvis vēruši pēdējo triju gadu laikā.

Kafejnīcā “Ezītis miglā” darbinieki stāsta, ka tieši lielie pasākumi, kas notiek pilsētā, ir tie, kas palīdz kafejnīcai veiksmīgi darboties: “Nupat sestdien Daugavpilī norisinājās ''Muzikālās bankas'' pasākums, cilvēku bija ļoti daudz, un pilsētā pēdējā laikā ir atvērušās ļoti daudzas kafejnīcas un picērijas, un pilsētas viesiem ir ļoti liela izvēle, kur paēst.”

Arī naktsmītņu jomā Daugavpils pēdējo gadu laikā kuplinājusies ar vairākām jaunām viesnīcām, to vidū ir viesnīca “Homlike”, kuras pārstāvji Latvijas Radio stāsta, ka viesnīcā ikdienā gandrīz visi numuriņi ir izpārdoti, “ir ļoti labs reitings un ir tikai 10 numuriņi, tāpēc pasākumu laikā pieprasījums ir milzīgs”.  “Vasarā pilsētas svētki, jaunas ekspozīcijas Rotko centrā, starptautiskas sporta sacensības, spīdvejs, tad viesnīca ir pilna. Pasākumi ļoti ietekmē.”

Pasākumu laikā, ja tos apmeklē tūkstošiem pilsētas viesu, diemžēl vairāk nekā 1100 gultasvietas pilsētas viesnīcās nespēj nodrošināt naktsmītnes visiem gribētājiem, tā ir problēma, Latvijas Radio atzīst domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

“Ziemas laikā, kad ir klusā tūrisma sezona, šī problēma nav tik aktuāla, bet vasaras laikā, kad tūristu vairāk, un kad ir lielie pasākumi, piemēram, kā tikko aizvadītā ''Muzikālā banka'' vai pilsētas svētki, tad ar esošajām viesnīcām nepietiek,” secina Zdanovskis.

“Bet mēs plānojam divu gadu laikā atvērt jaunu kempingu cietoksnī, ir interese arī no lielajiem viesnīcu tīkliem atvērt viesnīcu Daugavpilī, taču tā ir vēl pārāk zaļa ideja,” pauž Zdanovskis.

Pasākumi cietoksnī un pašā pilsētā būs, tas ir viens no pašvaldības uzdevumiem, atklājot ieceres, stāstīja Aivars Zdanovskis.

“Šogad nebūs ierastās un daudziem iemīļotās Martas balles, taču cietoksnī augustā notiks cits pasākums - klaunādes festivāls, kam piešķirts nedaudz lielāks finansējums, un domājam, ka tas būs krāšņs. Plānota muzeja pārveide, zoodārza attīstība, arī Šmakovkas muzejs varētu paplašināties un kļūt arī par vīna un alus darināšanas muzeju,” atklāja Zdanovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti