Daugavpilī arī šogad uzņēmēji varēs saņem nekustamā īpašuma atlaides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daugavpils pašvaldība pērn, lai atbalstītu Covid-19 krīzes dēļ cietušos pilsētas biznesa pārstāvjus, piemēroja atlaides 90% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļu summas, un to saņēma vairāk nekā 20 uzņēmumu. Rezultātā Daugavpils domes kasē neienāca aptuveni 150 000 eiro. Šogad šis atbalsts varētu būt vēl lielāks, jo Daugavpils dome paplašināja uzņēmēju loku, kas uz to var pretendēt.

ĪSUMĀ:

  • Pērn Daugavpils piešķīra 90% nekustamā īpašuma atlaides 150 00 eiro apmērā.
  • Šogad atbalsta saņēmēju loku paplašinās.
  • Atbalstu varētu saņemt arī lielie ražojošie uzņēmumi.
  • Daugavpils dome noliedz, ka atbalsts uzņēmējiem ir priekšvēlēšanu gājiens.

Daugavpilī arī šogad uzņēmēji varēs saņem nekustamā īpašuma atlaides
00:00 / 03:09
Lejuplādēt

Viesnīcas, ēdināšanas uzņēmumi, tirdzniecības centri – tie bija galvenie pretendenti uz nekustamā īpašuma nodokļu atlaidēm pērn, stāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis no Latgales partijas.

Šo iespēju izmantoja arī Daugavpilī lielākais tirdzniecības centrs “Ditton nams”, apliecina tā vadītājs Māris Kursītis. Viņš gan atzina, ka šīs atlaides palīdzēja tikai daļēji.

Kopumā Daugavpilī pērn nekustamā īpašuma nodokļa atlaides saņēma vairāk nekā 20 pilsētas uzņēmumu.

Šogad atbalsta saņēmēju loks būs vēl plašāks, sacīja Dukšinskis.

Arī skaistumkopšanas nozare ir krīzes situācijā, jo ienākumu jau nav, bet par telpām ir jāmaksā, stāstīja Daugavpils friezieru salona īpašniece.

Vēl ar šo gadu Daugavpilī mainījies arī minimālais zaudējumu slieksnis, kas jāpierāda uzņēmējiem, lai saņemtu atbalstu. To vidū var būt arī lielie ražošanas uzņēmumi, piemēram, Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca.

Politologu vidū izskan viedoklis, ka šādi pašvaldību piedāvātie nodokļu atvieglojumi ir priekšvēlēšanu triks, jo, piemēram, galvaspilsētā Rīgā, kur pašvaldības vēlēšanas šogad nenotiks, šāds atbalsts uzņēmējiem nav. Daugavpils domē politisko merkantilismu noliedz.

Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides uzņēmējiem Daugavpilī būs pieejamas jau drīzumā – pēc tam, kad saistošie noteikumi tiks publicēti pašvaldības vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti