Daugavpilī apkure no jūlija būs par 3,9% lētāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Siltumenerģijas tarifs Daugavpilī ar šā gada 1. jūliju būs par 4,32 eiro jeb 3,9% zemāks – 90,64 eiro par megavatstundu (MWh), salīdzinot ar šobrīd piemēroto, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK), kas izvērtējusi un apstiprinājusi pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" jauno siltumenerģijas tarifu.

Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties iepirktās siltumenerģijas un kurināmā izmaksu samazinājumam. Siltumenerģijas ražošanā tiek izmantota gan dabasgāze, gan atjaunojamie resursi – šķelda, granulas un malka –,  kā arī daļa siltumenerģijas tiek iepirkta, skaidroja SPRK.

"Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" jau kopš 2018. gada ir piešķirta SPRK atļauja pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā cena vai iepirktās siltumenerģijas izmaksas. Attiecīgi tiklīdz kurināmā cena vai iepirktās siltumenerģijas izmaksas ir zemākas par tām, kas iekļautas piemērotajā tarifā, komersantam ir jānosaka zemāks tarifs, kas pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" lietotājiem no 1.jūlija tiks arī piemērots," skaidro SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

Piedāvāto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu "Daugavpils siltumtīkli" iesniedza SPRK šā gada 30. maijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka piedāvātie tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kopumā SPRK jūnija vidū izskatīšanā ir 20 pilnie siltumapgādes tarifu projekti Latvijā.

KONTEKSTS:

Daugavpilī siltumenerģijas tarifs no 1. maija pieauga par 17% – no 80,60 eiro/MWh līdz 94,32 eiro/MWh. Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifa izmaiņas no 1. maija ietekmēja "Daugavpils siltumtīkli" kurināmā (dabasgāze) izmaksu (+26,8%) un iepirktās siltumenerģijas izmaksu (+13%) pieaugums. Šīs abas pozīcijas tarifā veido lielāko daļu jeb 83,7% no kopējām komersanta izmaksām, līdz ar to šo izmaksu svārstības energoresursu tirgū būtiski ietekmēja "Daugavpils siltumtīklu" tarifa apmēru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti