Daudzdzīvokļu māju renovācijā aktīvākais Pierīgas reģions; Rīgā vien 200 projekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Daudzdzīvokļu māju renovācijā ar Eiropas Savienības (ES) atbalstu līdz šim aktīvākais bijis Pierīgas reģions un Liepāja. Pēc tam seko Rīga un pārējā Vidzeme – galvaspilsētā plānots renovēt kopumā 200 namus, kas nav liels skaits. To intervijā atzina attīstības finanšu institūcijas "Altum" Energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja Ieva Vērzemniece.

"Altum" Energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja Ieva Vērzemniece
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viņa atgādināja, ka esošajā daudzdzīvokļu namu renovācijas programmā kopumā 160 miljonu eiro atbalstam pieteikumu pieņemšana ir apturēta. Visaktīvākais reģions atbalsta pieteikšanā bijusi Pierīga, tai skaitā Olaine, Jaunolaine, Sigulda, Vangaži un citi. Tam seko Kurzeme un šajā ziņā īpaši uzteicama ir Liepāja, kur daudzas mājas ir nosiltinātas.

Pēc Kurzemes seko Vidzeme un Rīga, no kurienes saņemti kopumā 200 projekti, no tiem 20 ir realizēti. 

"Gribētos, lai Rīga būtu aktīvāka, bet situācijas uzlabojas," sacīja Vērzemniece. "200 mājas Rīgā nav daudz (..). Rīgā ir vislielākais nenosiltināto māju skaits."

Lai arī būvniecības izmaksas pieaug, māju siltināšanas projektu īstenošana neapstājas. Lauvas tiesa jeb 95% projektu ļoti sekmīgi tiek realizēti, un ir projekti, kuru īstenošanā vērojama aizķeršanās. Saistībā ar būvniecības izmaksu kāpumu problēmas projektu īstenošanā nav novērotas. Gadījumā, ja izmaksas augs nesamērīgi, Ekonomikas ministrijai būs jārisina, kā veiksmīgāk īstenot daudzdzīvokļu namu renovācijas programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti