Rīta Panorāma

Hersonā un Harkivā turpinās kaujas

Rīta Panorāma

Ļvovā alus vietā ražo "molotova kokteiļus"

Slēdz ostas un gaisa telpu Krievijas kuģiem un lidmašīnām

Daudzas valstis slēdz ostas un gaisa telpu Krievijas kuģiem un lidmašīnām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Savienība (ES), Lielbritānija, Kanāda un daudzas citas valstis slēgušas vai slēgs gaisa telpu un ostas Krievijas kuģiem un lidmašīnām. Šodien par šādu lēmumu paziņojis arī ASV prezidents Džo Baidens.

ES, tai skaitā Latvijas gaisa telpa Krievijā reģistrētu pārvadātāju lidmašīnu komerclidojumiem slēgta jau no 27. februāra, un tā iemesls ir Maskavas īstenotais karš Ukrainā.

Savukārt Lielbritānijas valdība no vakardienas noteikusi aizliegumu valsts ostās iebraukt Krievijas kuģiem, un amatpersonām dotas  papildu pilnvaras šādu kuģu aizturēšanai. Vienlaikus paplašinātas sankcijas, un tās piemērotas arī Krievijas Centrālajai bankai un Valsts labklājības fondam.

Kanādas satiksmes ministrs paziņojis, ka aizliegums tās ūdeņos un ostās ienākt Krievijas kravas un zvejas kuģiem stāsies spēkā šonedēļ, bet jau iepriekš slēgta valsts gaisa telpa. Savukārt Baidens par aizliegumu Krievijas lidmašīnām ielidot gaisa telpā paziņojis savā runā par valsts stāvokli.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti