Pēcpusdiena

E-pakalpojumiem vēlēšanu organizēšanā novirzīs 600 000 eiro

Pēcpusdiena

IZM iecerētās izmaiņas: mazāk mājas darbu, garāks brīvlaiks pavasarī

Dārzeņu raža laba, bet tā jāvāc ātri, jo lietavu dēļ dārzeņi sāk pūt uz lauka

Dārzeņu audzētāja: Daudzviet raža guļ ūdenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc ilgstošajām augusta lietavām daudzviet laukos raža guļ ūdenī, intervijā Latvijas Radio programmai „Pēcpusdiena” sacīja kooperatīva „Mūsmāju dārzeņi” vadītāja Edīte Strazdiņa.

Viņa norādīja, ka, piemēram, kāposti, guļot ūdenī, var nosmakt, jo to saknēm nepiekļūst gaiss. Līdzīgs liktenis var piemeklēt kartupeļus un citus dārzeņus. „Lauki ir tik ļoti pielijuši, ka ir vajadzīgas trīs līdz piecas dienas, lai tie nožūtu,” viņa atzina. Jo īpaši daudz lietus ir Vidzemē un Latgalē.

Strazdiņa atzina, ka cerības uz lielu ražu nav. „Mēs vairs nevaram cerēt uz ļoti lielu ražu, taču vēl ir septembris un oktobris. (..) [Laika] prognozes ir salīdzinoši labākas nekā jūlijā un augustā,” norādīja Strazdiņa.

Līdz ar lietu pieaugs izmaksas salijušo dārzeņu un graudu žāvēšanai.

Viņa pieļauj, ka rudenī un ziemā Latvijas veikalos diezgan daudz varēs redzēt Polijas produktus. Polijā laika apstākļi ir bijuši labāki nekā Latvijā. Ja zemniekiem pērn un šī gada pirmajā pusē bija peļņa, tad gada otrā puse neizskatās labi, viņa piezīmēja.

Savukārt Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe norāda, kamēr lauksaimniekiem šis gads ir nesis rūpes, tikmēr pircēji varēs būt visai priecīgi, jo cenas, pastāvot importam, nebūs augstas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti