Dienas ziņas

Inflāciju veicina vēlme gūt papildu peļņu

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Darbu sāk Latvijā pirmais pārtikas pakomāts

Darbu sāk Latvijā pirmais pārtikas pakomāts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Āgenskalna tirgū sāk darboties Latvijā pirmais pārtikas pakomāts. Tas būs kā pašapkalpošanās veikals zemnieku saražotajai produkcijai, jo uztur ēdiena glabāšanai piemērotu temperatūru. Vienlaikus tas kalpos arī par sūtījumu apmaiņas un glabāšanas vietu. 

Latvijas zemnieki un mājražotāji spēj saražot ļoti daudzveidīgu un kvalitatīvu pārtikas produkciju. Taču bieži vien ir grūtības nogādāt to līdz klientam. Proti, pie salīdzinoši nelieliem apjomiem transporta izmaksas produktu nesamērīgi sadārdzina. Turpmāk šādos gadījumos pārtikas ražotājiem un viņu klientiem talkā nāks pakomāts, kas īpaši pielāgots tieši pārtikas sūtījumiem, jo uztur ēdiena uzglabāšanai vēlamo temperatūru.       

"Tādā veidā klientiem ir iespēja sūtīt pārtikas produktus plus sešos grādos gan tad, kad ir ārā mīnusi, gan tad, kad ir ārā liels pluss. Pārtika būs svaiga un izņemama šeit, pirmajā pakomātā, un arī citur Latvijā," pastāstīja SIA "IziPizi" pārstāvis Rolands Dzenis.

"Mēs priecājamies par šo sadarbību, jo jau vairākus gadus kopā ar Kalnciema kvartālu un Āgenskalna tirgus komandu mēs sadarbojamies ar Latvijas zemniekiem un mājražotājiem, atbalstām viņus. Tāpēc mums ir svarīgi meklēt jaunus, inovatīvus veidus un risinājumus, lai atbalstītu ražotājus," sacīja Āgenskalna tirgus projektu vadītāja Darja Trizna.

Āgenskalna tirgū novietotais pārtikas pakomāts pagaidām ir vienīgais Latvijā, bet tuvākajā laikā iecerēts atvērt līdzīgus pārtikas pakomātus arī citur Latvijā. Lielāko interesi par to izrāda Dundagas apkārtnes pārtikas ražotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti