Darbu sāk jaunais SVF ilgtspējas un trasta fonds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šodien savu darbu sāk jaunizveidotais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) noturības un ilgtspējas trasta fonds. Tā mērķis ir palīdzēt valstīm vairot savu noturību pret dažādiem ārējiem satricinājumiem un nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi.

Darbu sāk jaunais SVF ilgtspējas un trasta fonds
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Jaunais Noturības un ilgtspējas trasta fonds papildinās SVF instrumentu klāstu, īpaši koncentrējoties uz ilgtermiņa strukturāliem izaicinājumiem. Starp tiem var minēt klimata pārmaiņas un gatavība iespējamām jaunām pandēmijām, kuriem ir nepieciešami nopietni politiski risinājumi.

Sagaidāms, ka jaunā trasta fonda savāktie līdzekļi, sākumā aptuveni 45 miljardi ASV dolāru, būs pieejami aptuveni trijām ceturtdaļām no visām Starptautiskā Valūtas fonda dalībvalstīm, taču īpaša uzmanība tiks pievērsta nabadzīgākajām un attīstības valstīm.

Kā paziņojusi Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristalina Georgijeva, galvenais mērķis ir pārdalīt līdzekļus no bagātākajām valstīm nabadzīgākajām, tādējādi veicinot visas pasaules ekonomisko atlabšanu pēc Covid-19 pandēmijas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti