Darbību Latvijā uzsākuši jau 13 Baltkrievijas uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kopš pagājušā gada rudens, kad Latvija sāka piesaistīt politiskās situācijas dēļ no Baltkrievijas “bēgošo” kapitālu, darbību Latvijā uzsākuši 13 baltkrievu uzņēmumi, Latvijas Radio informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Kaspars Rožkalns.

Viņš pastāstīja, ka šie uzņēmumi jau sākuši darbību, bet vēl 5 uzņēmumi ir “procesā”. Piemēram, digitālo pakalpojumu uzņēmums “Webhelp” atvēris filiāli Daugavpilī.

Iepriekš izveidota īpaša komanda, kur Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar citām iesaistītajām iestādēm paātrinātā kārtībā izskata pieteikumus no Baltkrievijas uzņēmējiem un piedāvā iespējamos risinājumus.

KONTEKSTS:

Kopš Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kas raisīja plašus protestus, LIAA mobilizējis resursus, uzrunājot Baltkrievijas uzņēmumus par iespējām pārcelt savu darbību uz Latviju.

Arī vairākas Latvijas pašvaldības ir izteikušas Baltkrievijas uzņēmējiem savus piedāvājumus, kurus LIAA apkopo un piedāvā saviem klientiem, informēja LIAA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti