Darbaspēka nodokļu ieņēmumi pirmajos četros mēnešos atpaliek no plānotajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai arī vairāki politiķi, vērtējot nodokļu reformas pirmos rezultātus, pauduši pārliecību, ka reforma sekmējusi ēnu ekonomikas un aplokšņu algu samazināšanos, darbaspēka nodokļu ieņēmumi šā gada pirmajos četros mēnešos atpaliek no plānotajiem, atzīst Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu analīzes departamentu pārstāvošais Egīls Zarakovskis.

Zarakovskis par Darbaspēka nodokļu ieņēmumiem pirmajos četros mēnešos
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Dati liecina, ka ienākumu nodoklī ir "neliela neizpilde aptuveni par 9 miljoniem eiro. Arī sociālajās iemaksās neizpilde ir aptuveni 6 miljoni eiro", Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātiem stāstīja Zarakovskis.

Viņš gan norāda, ka cerības tiek liktas uz uzņēmumu dividendēm.

"Nākamie mēneši rādīs. Varbūt notiks zināmas korekcijas, jo iedzīvotāju ienākuma nodokli veido ne tikai pensija vai darba ienākumi, bet arī ienākumi no kapitāla. Uz dividendēm mums ir lielas cerības saistībā ar jauno uzņēmuma ienākuma nodokļa režīmu, ka tiks izņemta iepriekšējā gadā uzkrātā peļņa," skaidroja Zarakovskis.    

KONTEKSTS:

Latvijas kopbudžetā nodokļu ieņēmumu plāns šā gada pirmajā ceturksnī izpildīts par 98,7%, un nodokļu ieņēmumi bija par 25,6 miljoniem eiro zemāki nekā plānots, informēja FM.

Pirmajā ceturksnī labāki ieņēmumi bija tieši darbaspēka nodokļiem, kas kopbudžeta plānu kopā ar mikrouzņēmuma nodokļa ieņēmumiem pārsniedza par 11,3 miljoniem eiro jeb 1,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti