Darbam Fiskālās disciplīnas padomē virza Kazāku, Hansenu un Feiferi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Darbam Fiskālās disciplīnas padomē Saeimā pārstāvētie politiskie spēki virza ekonomistus Mārtiņu Kazāku un Mortenu Hansenu, kā arī bijušo baņķieri Inesi Feiferi.

„Swedbank" galveno ekonomistu un Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzēju virza koalīcijas deputāti no "Vienotības", Reformu partijas un VL-TB/LNNK, savukārt bijušo Latvijas Hipotēku un zemes banku vadītāju Feiferi – ZZS.

Kazāks apstiprināja, ka ir gatavs uzņemties šo amatu, bet plašākus komentārus iespējamo amatu to nevarēja sniegt. Savukārt Feiferis, kurš sabiedrības uzmanību piesaistīja ar aicinājumiem Latvijai neieviest eiro, norāda, ka padomes locekļu darbā noteicošās būs likuma prasības. „Visupirms, tas, ka es esmu izvirzīts, vēl nenozīmē, ka es tāds arī būšu, jo, es saprotu, ka tur laikam  būs sava veida konkurss. Otrkārt, ja tas arī notiks, dabiski, likums pietiekami precīzi apraksta to, kas ir jādara padomei, padomes locekļiem. Tā kā mēs rīkosimies atbilstoši likumā noteiktajam. Un, ja būs kādas vietas vai lietas, kuras varēsim komentēt, tad rīkosimies atbilstoši apstākļiem.," sacīja Feiferis.

Inesis Feiferis
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

Bija plānots, ka kandidātu pulkā būs arī uzņēmējs Jānis Ošlejs, taču viņš esot atteicies.

Fiskālās disciplīnas padome ir veidota, lai uzraudzītu Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanu.

Saskaņā ar Fiskālās disciplīnas likumu Saeimai padomē ir jāievēl seši locekļi – trīs no tiem kopīgi izvirza Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs un trīs – vismaz desmit Saeimas deputāti.

Fiskālās disciplīnas padomes locekļus Saeima apstiprina amatā uz sešiem gadiem. Viens un tas pats padomes loceklis var ieņemt amatu padomē ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti