Rīta intervija

Būtiskākās pārmaiņas skolās no 2020.gada gaidāmas vidusskolas posmā

Rīta intervija

Samitā spriež par programmu pieejamību mākslīgā intelekta attīstītājiem

Pirmajā pusgadā ziņots par 109 nelaimes gadījumiem darbavietās

Darba vietās pieaudzis nelaimes gadījumu skaits ar letālu iznākumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pērn darba vietās pieaudzis nelaimes gadījumu skaits ar letālu iznākumu, sasniedzot 30 gadījumus, intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts darba inspekcijas Darba aizsardzības nodaļas vadītāja Sandra Zariņa.

Gadu iepriekš - 2017. gadā - bija 21 gadījums, teica Zariņa. Savukārt šā gada pirmajā pusgadā reģistrēti 109 negadījumi, no kuriem 11 bijuši ar letālu iznākumu. Zariņa vērsa uzmanību uz to, ka vēl ne visi nelaimes gadījumi ir izmeklēti. Bieži vien nelaimes gadījumi darba vietās saistīti ar to, ka cilvēki nav pietiekoši apmācīti vai arī nav lietojuši iegādātās aizsardzības iekārtas.

Lai samazinātu šo statistiku, inspekcija pievērš uzmanību pārbaudēm "bīstamajās nozarēs". "Esam uzsākuši būvobjektu pārbaudes, un visi ir aicināti ziņot mums par pārkāpumiem. Rudenī mēs pievērsīsimies drošiem pārvietošanās ceļiem," pauda Zariņa.

Pēdējā laikā aktuāla kļūst arī cilvēku psihoemocionālā labsajūta darba vietā - darbinieki anonīmi raksta, ka tiek pazemoti un jūtoties slikti. Savukārt, sākoties karstajam laikam, inspekcijā vēršoties arī cilvēki, kuri interesējas par to, kā šādos apstākļos saglabāt savu veselību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti