Darba tirgū lielākais pieprasījums pēc kravas auto šoferiem un būvniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašlaik darba tirgū lielākais pieprasījums ir pēc kravas automobiļu vadītājiem un betonētājiem. Šajās profesijās Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētas vairāk nekā 1000 vakances.

Nozare, kurā dažādus speciālistus meklē visvairāk, ir būvniecība. Tur kopumā šogad ir apmēram 7000 brīvu vakanču dažādās profesijās. Vajadzīgi ēku celtnieki, namdari, būvnieki, arī palīgstrādnieki un citi. Vakanču pieplūdumu būvniecībā aģentūrā izjūt apmēram gadu.

Savukārt kravas automobiļu vadītāji vajadzīgi jau vairākus gadus. Tāpat regulāri pieprasītas profesijas ir mazumtirdzniecības veikalu pārdevēji un pavāri.

NVA Pakalpojumu departamenta direktore Eva Losane
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

„Šobrīd ir gan būvniecībai aktīva sezona, gan arī, protams, Eiropas finansējums dažādiem projektiem, arī ceļu būvei šie speciālisti tagad ir ļoti, ļoti pieprasīti. Ja mēs runājam par kravas automobiļu vadītājiem, tad arī saistībā ar dažādiem kravas pārvadājumiem šis bizness Latvijā ir gana aktīvs. Un šie speciālisti, kas var doties ārpus Latvijas robežām ar šiem pārvadājumiem, ir pastāvīgi pieprasīti,” pastāstīja NVA Pakalpojumu departamenta direktore Eva Lossane.

Savukārt no augstāk kvalificētiem speciālistiem lielāks pieprasījums ir IT nozarē. Trūkst gan programmētāju, gan sistēmanalītiķu.

“Ja par būvniecību mēs varam runāt par vairākiem tūkstošiem darbinieku, kas ir pieprasīti, tad, protams, par programmētājiem, informācijas ievadīšanas operatoriem, tur mēs runājam par vairākiem desmitiem aktuālu vakanču,” piebilda NVA pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti