Darba likuma grozījumi par virsstundu apmaksu atkal buksē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Darba likuma grozījumi, kas ļautu mazāk maksāt par virsstundām gadījumos, kad nozares ģenerālvienošanās noteic, ka minimālā alga attiecīgajā nozarē ir būtiski lielāka par valstī noteikto, tomēr netiks izskatīti iepriekš noteiktajā termiņā. Sākotnēji jaunās Saeimas deputāti bija apņēmības pilni grozījumus pieņemt līdz jaunajam gadam, taču šodien tie tika izslēgti no plenārsēdes darba kārtības.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdis Andris Skride
00:00 / 00:16
Lejuplādēt

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdis Andris Skride ("Attīstībai/Par!") pastāstīja, ka komisija, kurā ir pieci jauni deputāti, ar likumprojektu iepazinusies tikai vienu reizi. Deputātiem vajadzīgs laiks, lai likumprojektu izskatītu un nebūtu "likums tikai vienai grupai".

"Iepriekšējais sasaukums turpināja vilkt līdz pēdējam brīdim ar domu, ka neuzņemas atbildību par to," komentēja Skride. Viņš prognozēja, ka likumprojektu varētu izskatīt jaunā gada sākumā.

12. Saeima attiecīgos grozījumus, par kuru pieņemšanu aktīvi iestājās Latvijas Būvuzņēmēju partnerība, pieņēma savā pēdējā plenārsēdē. Tomēr Valsts prezidents tos nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti