Darba grupai Ašeradena vadībā būs jāsagatavo priekšlikumi par «Lattelecom» un LMT nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Darba grupai, kuru vadīs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), vēl šomēnes jāsagatavo priekšlikumi par turpmāko rīcību ar valstij piederošajām kapitāldaļām telekomunikāciju uzņēmumos „Lattelecom” un „Latvijas mobilais telefons” (LMT).

Otrdien, 1.martā, valdības sēdē tiks skatīts rīkojuma projekts par izmaiņām darba grupā, kas izveidota, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar valstij piederošajām kapitāldaļām telekomunikāciju uzņēmumos „Lattelecom” un LMT. Darba grupu vadīs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tai jāsagatavo priekšlikumi par turpmāko rīcību ar šiem uzņēmumiem, turklāt ņemot vērā to, ka tie pārvalda ievērojamu daļu no tā dēvētās kritiskās infrastruktūras un ir būtiski nacionālajai drošībai.

“Pagājušajā nedēļā es satikos ar abām kapitālsabiedrībām, uzklausījām PKC [Pārresoru koordinācijas centra] viedokli. Šobrīd izšķirošais būs šīs darba grupas darbs un ieteikumi,” norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Viņš arī runājis ar šajā jautājumā iesaistītajiem ministriem: “Ir skaidrs – neviens no mums nav motivēts pārdot, bet jautājums par optimizāciju, savienošanu, protams, ir atklāts. Nedomāju, ka līdz marta beigām būs galējais lēmums, tas būs starplēmums.”

Piedāvājumu izvērtēšanā arī varētu piesaistīt ekspertus, iespējams, Investīciju banku, piebilda premjers.

Ministru prezidents Māris Kučinskis par „Lattelecom” un LMT
00:00 / 00:58
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti