Darba grupā vērtēs iespēju samazināt PVN augļiem un dārzeņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai vērtētu iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi augļiem un dārzeņiem, Finanšu ministrijas (FM) paspārnē veidos darba grupu. To tikšanās laikā ar lauksaimnieku organizācijām rosināja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība).

Dažādu lauksaimniekus apvienojošu organizāciju pārstāvji trešdien, 26.oktobrī, mēroja ceļu uz Finanšu ministriju, lai pārrunātu uzlabojumus nodokļu politikā un nodokļu administrēšanas jautājumos, kas saistīti ar lauksaimniecības produkcijas ražotājiem.

Biedrības "Zemnieku saeima", Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvji nāca klajā ar virkni priekšlikumu par papildu nodokļu atvieglojumiem lauksaimniekiem, uzsverot, ka lauksaimniecība ir nozare, kam jākonkurē ar citiem Eiropas valstu pārstrādātājiem, kas ir ļoti subsidēti.

"Tā ir joma, kas stipri cietusi pēc krīzes un sankciju laikā, viena no lielākajām, kura ir bijusi atkarīga no Krievijas tirgus, un šobrīd nav iespēju ne to strauji atgūt, ne pārorientēt uz citiem. Pārrunājām, kā cīnīties labāk par lauksaimnieku finansējumu nākošajā plānošanas periodā, kā esošās atlaides padarīt efektīvākas, lai ražotājs un cilvēks, kurš rada pievienoto vērtību, saņemtu vairāk nekā cilvēks, kam vienkārši pieder zeme," teica ministre.

"Zemnieku saeimas" vadītājs Juris Lazdiņš atzina, ka tikšanās laikā spriests par kopējām nodokļu atlaidēm, kas šobrīd lauksaimniecības sektorā veido ap 70 miljoniem eiro.

"Ministre interesējās, cik efektīvi un kādu pienesumu tas dod ražojošam lauksaimniekam. Uzsvars uz to, ja no valsts puses ir piemērots kāds atbalsta mehānisms – lai tas skartu tieši ražojošos lauksaimniekus, kas konkurē ar Eiropas Savienības lauksaimniekiem," teica Lazdiņš.

Lai vērtētu iespēju samazināt PVN likmi augļiem un dārzeņiem, finanšu ministre atzina par lietderīgu izveidot darba grupu.

Nekustamā īpašuma nodokli lauksaimnieki aicināja nākamgad saglabāt šā gada līmenī. Ministre gan atgādināja, ka šo nodokli zemnieku saimniecībām var samazināt arī pašvaldības.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti