Rīta Panorāma

Adventes laika mūzika orķestra "Rīga" tiešraides koncertā

Rīta Panorāma

Dānijā Ziemassvētku periodā noteiks pilnīgu karantīnas režīmu

Zoom intervija ar Līgu Meņģelsoni

Darba devēju konfederācija: Krīzes apstākļos valdībai jāstrādā kopā ar uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdībai būtu vairāk jāieklausās arī uzņēmēju viedokļos, jo tikai, strādājot kopā, varēs pārvarēt Covid-19  krīzi, LTV “Rīta panorāmā” sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Viņa pauda, ka līdz šim konsultācijas ar darba devējiem par dažādiem Covid-19 izplatības ierobežošanas un atbalsta pasākumiem bijušas fragmentārs un nepietiekamas, un uzņēmēji vēlētos, lai valdība viņus uzklausa.

Meņģelsone norādīja, ka strādāt pēc metodes “mēs pieņemsim lēmumus, un jūs pildīsiet” šajos krīzes apstākļos nav pareizi, ir jāstrādā visiem kopā, jo, tikai saredzot, kāpēc nepieciešami ierobežojumi un kā mēs šo krīzi pārvarēsim, var sagaidīt atbalstu no visām nozarēm.

KONTEKSTS:

Kopš rudens sākumā Covid-19 izplatība Latvijā turpināja pieaugt, veselības aprūpes sistēma tika aizvien vairāk noslogota, lai palīdzētu Covid-19  pacientiem, nācās aizvien vairāk samazināt citu plānveida pakalpojumu skaitu, turklāt slimības izplatība saasināja arī mediķu trūkuma problēmas.  

Valdība 1. decembrī nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju Covid-19  izplatības ierobežošanai līdz 11. janvārim. Ierobežojumi ir tikpat stingri kā pavasarī – jāievēro “2+2”  princips. Tas nozīmē, ka tikties drīkst tikai divi cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, ievērojot divu metru distanci. Lai mazinātu slimības izplatību, valdība noteica arī vairākus ierobežojumus dažādās nozarēs, kas nereti izraisīja neizpratni, un kurus vēlāk nācās labot.

Bet no decembra beigām plānoti vēl stingrāki ierobežojumi. Izskanēja, ka apsvērta arī pārvietošanās ierobežošana, aicinot cilvēkus nepamest savu dzīvesvietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti