Darba devējiem uzņēmumos ir iespēja izveidot valsts subsidētas darba vietas bezdarbniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra vēl līdz nākamajai pirmdienai aicina darba devējus pieteikties Eiropas Sociālā fonda projektam subsidēto darba vietu izveidei savā uzņēmumā.

Tā ir iespēja darba devējiem piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, subsidētajās darba vietās darbā pieņemot Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrētos bezdarbniekus.

Pāvels Beļisovs: Par subsidēto darba vietu izveidi
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Nodarbinātības valsts aģentūras Eiropas Savienības fondu projektu departamenta direktors Pāvels Beļisovs  pastāstīja, ka šādas darbavietas var izveidot personām ar invaliditāti, personām, kuras ilgstoši nav bijušas darba attiecībās [vismaz 12 mēnešus], atsevišķi var nodarbināt personas, kuras vecākas par 55 gadiem, kā arī personas, kuras ieguvušas bēgļa vai alternatīvās personas statusus.

“Darba devējam ir jāaizpilda veidlapa, tā ir pieejama aģentūras mājaslapā un, protams, filiālēs. Tā ir jāiesniedz aģentūras filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā iecerēts izveidot konkrēto darba vietu. Pieteikumu var atnest klātienē, var nosūtīt pa pastu, vai arī var iesniegt elektroniski, ja darba devējs paraksta iesniegumu ar drošu elektronisko parakstu. Šis konkurss ir otrais šogad. Kopumā šogad plānots izveidot 350 darba vietas personām ar invaliditāti un 232 daba vietas pārējai mērķa grupai. Pirmā konkursa laikā lielākā daļa no plānotajām darba vietām jau tika aizpildītas, un šobrīd konkurss tiek sludināts uz atlikušo plānu – 111 darba vietas,” pastāstīja Beļisovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti