Darba devējiem jāievēro stingrākas prasības pret vēzi izraisošo vielu izmantošanu darba vidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Darba devējiem no piektdienas, 17 . janvāra, jāievēro stingrākas prasības pret vēzi izraisošo vielu izmantošanu darba vidē, informēja Labklājības ministrijā (LM). Plānots ierobežot šo vielu esamību gaisā, lai samazinātu ietekmi uz darbinieku veselību.

Labklājības ministrijas pārstāve Jolanta Geduša
00:00 / 00:51
Lejuplādēt
Statistika rāda, ka Eiropas Savienībā ar darbu saistīti audzēji ir biežākais nāves cēlonis. Tos savukārt izraisa darbā izmantotās ķīmiskās vielas. 

 

LM pārstāve Jolanta Geduša stāstīja, ka galvenokārt prasības attiecas uz būvniecības, apstrādes rūpniecības un kokapstrādes nozari.

"Darba devējiem noteikti būs jāņem vērā šīs jaunās prasības. Novērtējot riskus darba vietā, pārskatot darba procesus – kas tad tiek veikts darbā, kuras vielas tiek izmantotas un kāda ir to ietekme, droši vien ir jāveic kādi mērījumi. Un atbilstoši tam ir jāveic pasākumi – nosūces ventilācijas, aizsardzības līdzekļi. Darba procesus pārskatot, var pamainīt šīs vielas un aizvietot ar citām vielām, kurām nav šīs ietekmes. Valsts darba inspekcija uzrauga," teica Geduša.

Viņa atzīmēja: lai veicinātu darba devēju izpratni, tiek rīkoti dažādi izglītojoši semināri, ir sagatavoti informatīvie materiāli. Šī informācija ir pieejama mājaslapā www.stradavesels.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti