Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Ralfu Nemiro par OIK

Rīta Panorāma

Intervija ar Ojāru Rubeni un Juri Hiršu

Intervija ar Evitu Simsoni par skolēnu darba iespējām vasarā

Darba devēji pieteikuši jau 1500 darbavietas skolēniem vasarā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Darba devēju interese par skolēnu nodarbinātību vasarā ir pietiekami liela, un vairāk nekā 140 uzņēmumi jau pieteikuši 1500 darbavietas, LTV “Rīta panorāmā” pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Evita Simsone.

Simsone atgādināja, ka NVA atbalstītajā programmā jauniešu nodarbinātībai vasarā skolēni varēs strādāt darbos, kas neapdraud viņu veselību, tikumību un citā veidā nepārkāpj bērnu tiesības, jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem varēs strādāt 7 stundas dienā, bet vecāki par 18 gadiem – 8 stundas dienā.

Skolēniem piedāvāto darbavietu spektrs ir plašs, tie ir visdažādākie palīgdarbi - gan lauksaimniecībā, gan projektu vadīšanā, gan tirdzniecībā, stāstīja Simsone.

Uzņēmēji NVA subsidētās darbavietas skolēniem var pieteikt aģentūrā līdz 3. aprīlim.

Algu noteiks darba devējs, bet NVA kompensēs pusi no minimālās algas, kas nozīmē, ka skolēniem šajā programmā jāsaņem vismaz minimālā alga.  

Jauniešu pieteikšanās sāksies maijā, un tradicionāli darbam vasarā piesakās vairāk skolēnu, nekā ir pieteikto darbavietu, vidēji interesi par programmu izrāda 11 000 – 12 000 skolēnu, un darba devēji piedāvā aptuveni 5000 vietu, sacīja Simsone.

Viņa gan norādīja, ka bieži vien ne visi skolēni, kas reģistrējas darbam vasarā, ir gatavi strādāt, bieži vien plāni mainās, viņi atsakās, un realitātē konkurence nav tik liela.  

Simsone pastāstīja, ka darbiniekus izvēlas darba devēji, bet aģentūra piedāvā uzņēmējiem potenciālos darbiniekus rindas kārtībā.

Jauniešiem ir arī iespēja pašiem atrast potenciālo darba devēju un aicināt viņu pieteikties šajā programmā, tad darba devējs, piesakot darbavietu, norāda, ka vēlas nodarbināt konkrētu skolēnu, un tad nav rindas kārtības, skaidroja NVA vadītāja.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti