Rīta Panorāma

Intervija ar Imantu Parādnieku

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru

Intervija ar Aigaru Rostovski

Darba devēji piedāvās savu nodokļu politikas attīstības redzējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā lielākās uzņēmēju organizācijas Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) strādā pie alternatīvas nodokļu politikas attīstības koncepcijas, ko plānots pabeigt gada otrajā pusē, to Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pavēstīja LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš atzina, ka uzņēmējus neapmierina pašreizējais ekonomikas izaugsmes temps un tas, ka iedzīvotāji turpina atstāt Latviju, lai strādātu citās valstīs.

Galvenais instruments, lai attīstītu tautsaimniecību, ir nodokļu politika. Tāpēc LTRK un LDDK piesaistītie nodokļu politikas eksperti ir uzsākuši darbu pie nodokļu politikas attīstības koncepcijas, ko paredzēts ieviest no 2018.gada.

Koncepcija ietver vairākas pamatlietas, tostarp darbaspēka nodokļus, kas nav konkurētspējīgi. Tāpat tiek vērtētas starta biznesa, "dzīvesveida" biznesa un cita uzņēmējdarbības iespējas.

"Tās lielās diskusijas būs gada vidū, tā otrajā pusē," teica Rostovskis, norādot, ka premjeram uz galda plānots nolikt "cienīgu" dokumentu.

Tas taps paralēli Pasaules Bankas pētījumam par Latvijas nodokļu politiku. Šis pētījums, pēc Rostovska domām, bija sasteigts, taču par tā nepieciešamību lēma vēl iepriekšējā valdība.

Jau ziņots, ka Pasaules Bankas eksperti, kuri jau aptuveni mēnesi strādā pie Latvijas nodokļu politikas audita, jau secinājuši, ka Latvijā ir augsta nevienlīdzība pēc nodokļu nomaksas.

Pētnieki vēl turpina analīzi un pirmo starpziņojumu sola publicēt jūnijā, bet gala rezultāti būs zināmi vien decembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti