Panorāma

Ekonomikas izaugsme iedzīvotāju maciņos būs jūtama ar novēlošanos

Panorāma

Pirmizrāde J.Norda filmai "Ar putām uz lūpām"

LDDK balva – LTV "Aizliegtajam paņēmienam"

Darba devēji par ieguldījumu uzņēmējdarbībā uzteic «Aizliegto paņēmienu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) piektdienas, 10. novembra, vakarā nosaukusi aizvadītā gada godīgākos, veiksmīgākos un atbildīgākos darba devējus. Īpašs atzinības raksts atceļojis arī uz Latvijas Televīzijas Ziņu dienestu pie raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” veidotājiem.

LDDK novērtējumu Latvijas Televīzija izpelnījusies par ziņu dienesta raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” “Operācijas Tokija” sižetu sēriju. Tajos raidījuma komanda izgaismoja ilgstošu aplokšņu algu maksāšanas sistēmu ēdināšanas uzņēmumā “Tokio City”.

“Ir tie dažādie uzņēmēji, kuri mēģināja izmantot iespēju darīt tādas lietas, un ir sabiedrība, kas faktiski akceptēja. Tas, ko LTV izdarīja - viņi palīdzēja mums visiem izprast jautājuma būtību,” norāda darba devēju komisijas prezidents Vitālijs Gavrilovs.

“Tas bija varbūt liels pārsteigums par formu un veidu, bet tas rezultāts, kas ir uzlabojis uzņēmējdarbības vidi, ir nenovērtējams,” piebilst LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. “Protams, mums vienmēr ir stereotips, ka mediji dzenas tikai pēc reitingiem un neko negrib atrisināt – šis bija gadījums, kad tika atrisināts un būtiskas problēmas paceltas pilnīgi citā līmenī,” saka Meņģelsone.

Atzinīgus vārdus raidījuma komandai velta arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība). ““Aizliegtais paņēmiens”, manuprāt, ir viens no labiem piemēriem, kad žurnālistika nāk palīgā valstij veidot kopējo nodokļu maksāšanas apziņu, cīnoties par to, lai būtu godīgi spēles noteikumi visiem uzņēmējiem. Es varu tikai pievienoties LDDK apsveikumiem un ļoti novērtēju to, ko ir darījis “Aizliegtais paņēmiens”,” norāda Reizniece-Ozola.

“Aizliegtā paņēmiena” vadītājs Guntis Bojārs, lai arī priecīgs par rezonansi, ko sabiedrībā, uzņēmēju un arī politiķu vidū raisījis raidījums, tomēr ir pārliecināts, ka līdz brīdim, kad visi uzņēmēji godīgi maksās nodokļus, vēl kāds brīdis jāpagaida. “To, ka kaut kas tā pēkšņi mainīsies - es esmu reālists un saku, ka nē. Bet mainīsies (..)" saka Bojārs. Viņš atzīst, ka vēlas, lai uzņēmēji tikpat apzinīgi, cik maksā sadarbības partneriem, lai maksātu arī valstij nodokļos.

Bojārs arī atzīst – par spīti sāncenšu radītajai negodīgajai konkurencei liela daļa uzņēmēju strādā godīgi. “Katram ir savs darbiņš – lai viņi rāda tos piemērus, tos priekšzīmīgākos. Mēs paturam tiesības parādīt tās ēnas puses un tos uzņēmējus, kuru šovakar te iespējams nemaz nav,” bilst Bojārs.

Bet no tiem, kas ir, Darba devēju konfederācija izcēlusi katrā Latvijas reģionā labāko, kā arī uzņēmumus, kas bijuši īpaši draudzīgi senioriem un arī nākamajiem uzņēmējiem – praktikantiem.

Par labāko darba devēju Latvijā šogad atzīta AS “Latvijas Valsts meži”, savukārt par ilgtspējīgāko – SIA LMT, kuras prezidents Juris Binde arī ieguvis gada tautsaimnieka titulu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti