Labrīt

Meklē risinājumus arvien pieaugušajai plastmasas piesārņojuma problēmai

Labrīt

Grāmata "Zum, zum, dzejniek! Aivars Neibarts", velte Ņurbulim 80.jubilejā

PNB bankas maksātnespējas administrators: visas kreditoru prasības netiks apmierinātas

Darba attiecības izbeigtas ar aptuveni 200 maksātnespējīgās «PNB bankas» darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Darba attiecības līdz šim izbeigtas ar apmēram 200 maksātnespējīgās "PNB bankas" darbiniekiem, trešdien intervijā Latvijas Radio teica bankas maksātnespējas procesa administrators Vigo Krastiņš.

"Uz doto brīdi atbrīvoti ir aptuveni 200 darbinieki. Protams, noteikti būs vēl kaut kādas darbinieku atbrīvošanas," klāstīja Krastiņš, norādot – tāpat esot darbinieki, kuri atstājot darbu pēc pašu vēlēšanās. 

Vienlaikus bankas administrators atzīmēja, ka maksātnespējas procesā būs nepieciešams diezgan ievērojams darbinieku skaits.

Bankai joprojām būšot nepieciešami speciālisti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā, juristi, grāmatveži, finanšu, kā arī informācijas tehnoloģiju speciālisti.

"(..) Šis process tomēr ir diezgan ilglaicīgs, kā rāda arī līdzšinējā pieredze ar citām bankām. Viennozīmīgi darbinieki ir nepieciešami, lai varētu atgūt vairāk aktīvus. Bez darbiniekiem to nevar izdarīt," atzīmēja Krastiņš.

Pēc bankas 2018. gada pārskata datiem, pērn "PNB bankā" bija nodarbināti vidēji 580 darbinieki, vēsta LETA.

Krastiņš piebilda, ka turpinās bankas kreditoru prasījumu pieteikšana, kas noslēgsies šā gada 19. decembrī.

Līdz šim pieteikti 20-30 kreditoru prasījumi, kas nav daudz, teica administrators, piebilstot, ka lielāka aktivitāte gaidāma termiņa beigās.

Visus kreditoru prasījumus neizdosies apmierināt, un pirmais rindā būs Noguldījumu garantiju fonds.

Pašlaik banka sadarbībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un Kontroles dienestu strāda pie metodoloģijas. Pēc tās izstrādes arī varēs sākties izmaksas kreditoriem.

KONTEKSTS:

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šā gada 15. augustā apturēja "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") darbību, ņemot vērā bankas tiešā uzrauga  – Eiropas Centrālā bankas (ECB) – lēmumu atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Bankā kopš 2017. gada beigām konstatēti kapitāla pietiekamības prasību pārkāpumi. Bankai bija pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi.  12. septembrī tiesa atzina "PNB banku" par maksātnespējīgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti