«Danske Bank» slēgs filiāles arī Latvijā, Lietuvā un Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Danske Bank" slēgs ne tikai filiāli Igaunijā, bet arī abās pārējās Baltijas valstīs - Latvijā un Lietuvā -, kā arī Krievijā, liecina bankas paziņojums medijiem. Bankas paziņojums seko Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes rīkojumam slēgt "Danske Bank" Igaunijas filiāli, kas bankai jāizdara astoņu mēnešu laikā. Abi notikumi gan neesot saistīti.

Bankā informēja, ka tā jau labu laiku apsvērusi filiāļu Baltijas valstīs un Krievijā slēgšanu, lai koncentrētos uz Ziemeļvalstu tirgu.

Tas atbilstot arī bankas stratēģijai. Turpinās darboties vienīgi "Danske Bank" pakalpojumu centrs Lietuvā, kas veic administratīvās funkcijas.

Banka sola, ka sadarbībā ar atbildīgajām iestādēm mēģinās pēc iespējas nodrošināt klientu un darbinieku interešu ievērošanu. Pēc aktīvu apmēra "Danske Bank" Latvijas filiāle pērn bija devītā lielākā banka Latvijā.

KONTEKSTS:

"Danske Bank" pārkāpumu patiesais apmērs nāca gaismā pagājušā gada rudenī, kad daļēji sabiedriskā spiediena ietekmē banka publiskoja savas iekšējās izmeklēšanas ziņojumu. Pēc šī ziņojuma, pārbaudēm bankā un Igaunijas finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta sniegtās informācijas uzraugi nolēma, ka banka jāaizver. Iestādē norādīja, ka banka daudzu gadus pārkāpusi likumu cīņai ar naudas atmazgāšanu, strādājot ar augsta riska klientiem, kuri veica aizdomīgus naudas pārskaitījumus ar bankas starpniecību.

Kopš 2014. gadā radās aizdomas par nelikumīgiem darījumiem bankas Igaunijas filiālē, banka būtiski samazināja nerezidentu naudas darījumu skaitu. Lielākā daļa atmazgātās naudas nākusi no Krievijas un pēcpadomju valstīm un varētu būt saistīta ar krāpšanām, kuras 2007. gadā atklāja krievu advokāts Sergejs Magņitskis.

Dāņu izmeklētāji uzskata, ka no kompānijām, kas saistītas ar Krieviju vai citām bijušās Padomju Savienības republikām, caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varētu būt pārskaitīti aptuveni 150 miljardi ASV dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti