«Danske Bank» apstiprina - Baltijā pakāpeniski atteiksies no vietējo uzņēmumu un privātpersonu apkalpošanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Danske Bank” Baltijas valstīs pakāpeniski atteiksies no vietējo uzņēmumu un privātpersonu apkalpošanas un koncentrēsies tikai uz atbalsta sniegšanu Ziemeļvalstu klientu meitas uzņēmumiem, kā arī globālajām korporācijām ar nozīmīgu biznesa daļu Ziemeļvalstīs, informēja uzņēmumā.

Banka turpmāk savas aktivitātes Baltijas valstīs pielāgos uzņēmuma grupas stratēģijai. Iziešana no vietējo uzņēmumu, kā arī privātpersonu apkalpošanas plānota ar pakāpenisku apjomu samazināšanu.

Banka pārtrauks kontu atvēršanu jauniem vietējiem klientiem.

Taču esošie vietējie klienti tiks apkalpoti atbilstoši esošajām saistībām un līgumiem.

Tādējādi visi noslēgtie kredītu un depozītu, kā arī citi pakalpojumu līgumi paliks spēkā atbilstoši to nosacījumiem. Arī esošie ikdienas pakalpojumi tiks nodrošināti līdz turpmākam paziņojumam. Taču vienlaikus banka nepaplašinās sadarbību ar šiem klientiem, neizsniegs jaunus kredītus un neslēgs jaunus pakalpojumu līgumus.

Vietējos klientus banka pašlaik turpinās apkalpot, kā ierasts, un par izmaiņām sola klientus informēt laikus.

“Lēmums, protams, ietekmēs mūsu biznesa apjomus Baltijas valstīs,

taču pāreja visās trīs valstīs būs pakāpeniska un kādu laiku mēs turpināsim apkalpot mūsu vietējos klientus, kā arī pilnīgi noteikti pildīsim visas mūsu esošās līgumu saistības,” paziņojumā medijiem norāda Frederiks Bjorns (Frederik Bjørn), “Danske Bank Grupa” vecākais vadošais viceprezidents, Starptautisko biznesa klientu apkalpošanas vadītājs.

Tāpat “Danske Bank” Baltijas valstīs vairs nepaziņos savus individuālos finanšu rezultātus. Baltijas filiāļu finanšu sniegums tiks atspoguļots konsolidētā veidā “Danske Bank Grupa” finanšu pārskatos.

KONTEKSTS: 

Šonedēļ medijos jau izskanēja informācija, "Danske Bank" varētu paziņot par aiziešanu no Baltijas valstīm.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2016.gadā "Danske Bank" Baltijas valstīs jau atteicās no privātpersonu apkalpošanas pakalpojumu sniegšanas, Lietuvā un Latvijā to nododot "Swedbank" grupai. Nevar izslēgt, ka "Danske Bank" šai grupai nodos arī savus korporatīvos banku pakalpojumus.

Pēc aktīvu apmēra 2017.gada beigās "Danske Bank" filiāle Latvijā bija devītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. "Danske Bank" Latvijā darbojas kopš 2008. gada. Tā Latvijā apkalpo korporatīvos klientus un ar tiem saistītas privātpersonas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti