Dānijā putnu gripas dēļ iznīcinās 25 000 vistu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kādā mājputnu fermā Dānijā konstatēts bīstamais putnu gripas vīruss. Lai novērstu slimības izplatīšanos, pieņemts lēmums iznīcināt visas 25 000 vistas.

“Tas ir nopietni, ja vīruss nokļūst ganāmpulkā. Tas ir ļoti nopietni, un šeit nav iespējams neko glābt,” medijiem atzina vietējais veterinārārsts Karstens Āgārds.

Speciālisti pieļauj iespēju, ka vīrusu fermā nogādāja no Krievijas un Kazahstānas migrējošie savvaļas putni. Tāpēc izveidota drošības zona, kurā tiek kontrolēta putnu pārvietošanās un kurā jāievēro stingri sanitārās drošības pasākumi.

Cilvēki ar vīrusu nevar inficēties, taču tas  nogalina visus putnus un var nodarīt būtiskus zaudējumus ekonomikai. 

Dānijā situācija ir īpaši smaga, jo Covid-19 izplatīšanās dēļ valdība ir izdevusi rīkojumu kažokzvēru fermās iznīcināt 17 miljonus ūdeļu un aizliegt to audzēšanu līdz pat nākamā gada beigām, kā arī ieviest karantīnas režīmu vairākās pašvaldībās.

Par laimi, šo cilvēkiem bīstamo koronavīrusa paveidu, visticamāk, izdevies izskaust, jo kopš 15. septembra nav konstatēti jauni inficēšanās gadījumi. Epidemiologi uzskatīja, ka ūdelēs atrastā mutācija varēja radīt problēmas efektīvas Covid-19 vakcīnas izstrādāšanas gaitā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti