Dānija izveido stratēģiju atkarības mazināšanai no Krievijas gāzes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dānija otrdien prezentējusi stratēģiju, lai ar atjaunojamo elektroenerģiju un biogāzi samazinātu valsts atkarību no Krievijas gāzes.

Dānija izveido stratēģiju atkarības mazināšanai no Krievijas gāzes
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

Dānijā no kopējā enerģijas patēriņa 18% ik gadu nodrošina gāze.

Dānijas valdības prezentētais plāns paredz pusi no 400 000 mājsaimniecību, kuru apsilde tiek veikta ar gāzi, līdz 2028. gadam pieslēgt centralizētās siltumapgādes tīklam vai aprīkot ar elektriskajiem siltumsūkņiem. Citām mājsaimniecībām un uzņēmumiem valdība plāno no atjaunojamajiem energoresursiem ražot biogāzi, lai nodrošinātu, ka Dānija ir “brīva no Putina”, sacīja Dānijas klimata un enerģētikas ministrs Dans Jergensens.

Tāpat valdība paplašinās programmu atjaunojamas elektroenerģijas ražošanai, norādot, ka tagad tā plāno līdz 2030. gadam četrkāršot saules enerģijas spēkstaciju un sauszemes vēja parku skaitu.

Lai gan Eiropas Savienība līdz šim ir atteikusies noteikt Krievijas naftas un gāzes embargo, dalībvalstu mērķis ir līdz gada beigām samazināt gāzes importu no Krievijas. Savus plānus, kā samazināt Krievijas fosilā kurināmā izmantošanu, iepriekš atklājušas arī citas dalībvalstis.

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra norāda, ka 2021. gadā Eiropas Savienība no Krievijas importēja 155 miljardus kubikmetru gāzes, kas veido 45% no kopējā gāzes importa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti