Daļēji slēdz uzņēmumu «Trikātas siers»; sekas izjutīs viss novads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 1. jūlija uzņēmums “Trikātas siers” gandrīz pilnībā pārtraucis darbu, ražošana pārcelta uz uzņēmumu “Latvijas piens” Jelgavā, līdz ar to šobrīd tiek pārskatītas darba attiecības ar vairāk nekā 60 esošajiem darbiniekiem.

„Trikātas siers” bija viens no lielākajiem darba devējiem apkārtnē un, iedzīvotājiem zaudējot darbu, ietekmi izjutīs viss Beverīnas novads.

Uzņēmuma darbinieki tagad ir palikuši pie sasistas siles, un nākotne pat viņiem pašiem nav skaidra. Nadežda Čerņauska Trikātas sierā nostrādājusi 37 gadus, šī bijusi viņas vienīgā darba vieta. Tiesa gan, viņa atzīst, ka ziņa par ražotnes slēgšanu nav nākusi kā liels pārsteigums. Tomēr nekādu nākotnes plānu viņai tagad nav.

Līdzīgā situācija nonācis trikātietis Māris Kronbergs, kuram nu jāmeklē jauns darbs. Turklāt uzņēmumā strādājis ne tikai viņš, bet arī viņa sieva.

Tiesa, visiem „Trikātas siera” darbiniekiem piedāvāts darbs jaunajā rūpnīcā Jelgavā, iepriekš daži speciālisti šo iespēju arī izmantojuši, tomēr cilvēki spriež, ka tas nebūt nav tik vienkārši.

To, ka „Trikātas siera” slēgšana būs zaudējums visam Beverīnas novadam, atzīst arī pašvaldībā. Sarūkot darba iespējām, cietīs pašvaldības naudas maks, kurā neienāks ienākuma nodoklis, paredzamas arī citas pārmaiņas.

"Latvijas piens" ir trim zemnieku kooperatīviem, tai skaitā “Trikāta KS”, pilnībā piederošs uzņēmums, kurš darbu sāka pagājušajā vasarā. Plānots, ka galīgais lēmums par „Trikātas siera” reorganizāciju tiks pieņemts jūlija beigās kooperatīva biedru kopsapulcē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti